Nincs könnyű helyzetben a címvédő

Szerda este újabb két nyolcaddöntős párharc visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, s bár mindkét házigazda egygólos hátrányból kezd, mégsem ugyanabból a helyzetből: a címvédő Liverpool 0-1-ről indulva fogadja az Atlético Madridot, a Paris ­Saint-Germain pedig – a koronavírus terjedése miatt zárt kapuk mögött – 1-2-ről a Borussia Dortmundot.

Magyar Nemzet
2020. 03. 11. 14:42
Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Liverpool
Szalahra biztosan nagyon figyelnek majd az Atlético védői Fotó: Juan Medina Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három héttel ezelőtt nem sült el olyan jól a Liverpool fellépése a madridi Wanda Metropolitanóban, mint június 1-jén – akkor itt nyerte meg a BL-döntőt ­2-0-ra a Tottenham ellen –; most Saul már a negyedik percben bevette Alisson kapuját, és ez az 1-0 maradt a végeredmény is. A spanyolok tehát megúszták bekapott gól nélkül, s mivel Diego Simeone együttese a rombolást magas szinten űzi, nem alaptalanul bizakodhat a visszavágó előtt. A spanyol bajnokságban jelenleg csak ötödik alakulat szombaton hazai pályán 2-2-t játszott a harmadik Sevillával, elszalasztotta a lehetőséget, hogy megelőzze az andalúziaiakat. A Liverpool az Anfield Roadon csak 2-1-re gyűrte le a kieső helyen álló Bournemouthot, ez az eredmény ma a kiesését jelentené. S ugyan Jürgen Klopp együttese 25 pont előnnyel vezeti a Premier League tabelláját, a verhetetlenségi mítosza Angliában is szertefoszlott, 44 mérkőzés után a Watford vetett neki véget (0-3), majd a Pool az FA Kupa nyolcaddöntőjében is kiesett a Chelsea ellen (0-2). Utóbbi meccsen ráadásul a sérült Alisson kapust helyettesítő Adrian hatalmas potyagólt kapott, és ma is neki kell a kapuba állnia – emiatt is aggódhatnak a hazai drukkerek… viszont felépült, ő visszatérhet a csapatba. A spanyolok fő gólfelelőse, Alvaro Morata, aki a Sevillának is betalált 11-esből, a hétfő délelőtti edzést combhúzódás miatt kihagyta, de a hírek szerinte ma ott lesz a pályán.

Szalahra biztosan nagyon figyelnek majd az Atlético védői
Fotó: Reuters

Érdekesség, hogy a Liverpool Jürgen Klopp irányítása alatt még nem vesztett oda-visszavágós párharcot, az euró­pai kupaporondon legutóbb az Európa-liga 2014/15-ös kiírásában a legjobb 32 között a Besiktas ellen 11-esekkel búcsúzott ebben a műfajban. A Vörösök történetük során 28 olyan európai kupapárharcot vívtak meg, amelynek első felvonását idegenben elvesztették, de ezeknek a felén sikerült továbbjutniuk. Ugyanakkor az Atléticónak impozáns a mutatója a hazai győzelmei után, hiszen 38 ilyen párharcából ­30-szor továbbjutott. Igaz, az előző szezonban 19-es sorozata tört meg azzal, hogy a Juventus 2-0-s legyőzése után Torinó­ban 3-0-ra kikapott.

A másik mai összecsapáson a Paris SG a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött fogadja a Dortmundot. Az első mérkőzésen Erling Braut Haaland két gólja között volt eredményes, így a németek minimális előnnyel várják a visszavágót. A PSG mindenesetre nincs könnyű helyzetben, ­Marco Verratti és Thomas Meunier eltiltott, Ander Herrera sérült, és játéka is kérdéses. De a párizsiak legnagyobb gondja az lehet, hogy a túloldalon az idei BL-kiírásban már tíz gólnál járó Haaland makkegészséges.

BL-nyolcaddöntő, visszavágók. Szerdai műsor. Liverpool-Atlético Madrid 21.00, tv: M4 Sport (az első mérkőzésen: 0-1); Paris Saint-Germain-Borussia Dortmund 21.00, tv: Spíler 2 (az első mérkőzésen: 1-2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.