Semmiképpen sem lehet újból elhalasztani az olimpiát

Jelenleg mérlegelik a kérdést, s várhatóan március végéig meghozzák a végső döntést.

MTI
2021. 03. 06. 13:45
null
Jövőre pótolják a 2020-ra tervezett olimpiát Fotó: Franck Robichon Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottságának vezetése szerint semmiképpen sem lehet az olimpiát újból elhalasztani. A testületi álláspontról Muto Tosiro elnök nyilatkozott a Kyodónak, s úgy fogalmazott, hogy „az utolsó lehetőség” a játékok megrendezésére ez év nyara. A japán hírügynökség felidézte, hogy ugyanezen az állásponton van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is, miközben az ország lakosainak többsége a felmérések szerint a koronavírus terjedése miatt ellenzi, hogy idén nyáron legyenek ötkarikás versenyek Tokióban. A Kyodo emlékeztetett rá, hogy a japán kormány és a NOB még nem határozott arról, lehetnek-e külföldi nézők az olimpián. Jelenleg mérlegelik a kérdést, s várhatóan március végéig meghozzák a végső döntést. Japánban – december 28-a óta – tilalom van érvényben új vízumok kiadására a világ minden országának és régiójának állampolgárai számára.

A múlt esztendőről a pandémia miatt ez évre halasztott nyári olimpiát – amely megőrizte az elnevezését, a Tokió 2020-at – július 23. és augusztus 8. között tervezik megrendezni, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.