Női kézilabda BL: Idegenben is legyőzte horvát ellenfelét a Fradi

Kaproncai sikerükkel a zöld fehérek nagy lépést tettek a középdöntőbe jutás felé.

Forrás: MTI2019. 11. 02. 20:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros egy góllal nyert a horvát Podravka Koprivnica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, az FTC egy döntetlen mellett hetedszer nyert.

Női BL, csoportkör, 4. forduló, A csoport:

Podravka Koprivnica (horvát) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-27 (15-14)

A vendégek a legerősebb keretükkel léptek pályára Kaproncán, és Klujber Katrin vezérletével jól kezdték a mérkőzést. Az első félidő közepén az FTC már két góllal is vezetett, ekkor azonban több hibát is elkövetett. A horvátok átvették az irányítást, fordítottak, és Dejana Milosavljevic találataival megőrizték minimális előnyüket a szünetig.

A Podravka a negyvenedik percben vezetett utoljára, ekkor a Ferencváros remek támadójátékkal 6-2-es sorozatot produkált, minden posztról többször is eredményes volt, így két héttel ezelőtti, érdi sikere után ismét értékes győzelmet aratott a horvátok felett.

A mezőny legeredményesebb játékosa Milosavljevic volt kilenc góllal, a magyar csapatból Kovacsics Anikó, Klujber Katrin és Lukács Viktória is ötször talált be.

A két győzelemmel és két vereséggel álló FTC egy hét múlva a norvég Vipers Kristiansand csapatát fogadja Érden. A címvédő Győri Audi ETO KC – amely már biztosította csoportelsőségét – a svéd IK Sävehof otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

korábban:

D csoport:

Győri Audi ETO KC-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 31-26 (13-13)

további eredmény:

IK Sävehof (svéd)-DHK Baník Most (cseh) 24-19 (12-8)

Az állás: 1. Győr 8 pont, 2. IK Sävehof 3 (93-104), 3. DHK Baník Most 3 (96-124), 4. Krim Mercator Ljubljana 2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.