Özbas Szofi aranyérmes lett az U23-as cselgáncs-Eb-n

Az ifjúsági olimpiai bajnok magyar sportoló hét naptári héten belül a harmadik világversenyen győzött.

Forrás: MTI2019. 11. 02. 15:54
zbas Szofi
Budapest, 2019. július 13. Özbas Szofi a brazil Ketleyn Quadros elleni mérkõzésén a nõk 63 kilogrammos súlycsoportjának elõdöntõjében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-én. MTI/Czagány Balázs Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 63 kilogrammos Özbas Szofi aranyérmet nyert a cselgáncsozók izsevszki U23-as Európa-bajnokságán szombaton.

A judoinfo.hu beszámolója szerint Özbas a negyeddöntőben a német Schmidt, majd az elődöntőben az orosz Koljagyenkova ellen is ipponnal diadalmaskodott.

A fináléban Anja Obradovic várt a szeptemberben a juniorok között a finnországi Vantaában Eb-t, majd Marrákesben vb-t nyerő magyar tehetségre. Az ifjúsági olimpiai bajnok a marokkói döntőhöz hasonlóan ezúttal is felülmúlta szerb riválisát, így hét naptári héten belül a harmadik világversenyen győzött.

A szaklap szerint a 18 esztendős sportoló szerezte Magyarország 22. Európa-bajnoki címét ebben a korosztályban.

A 81 kilogrammos súlycsoportban Tóth Benedek moldovai és török riválisának búcsúztatása után az elődöntőben kikapott orosz ellenfelétől, ám a harmadik helyért vívott összecsapáson legyőzte az azeri Jafarovot, így megszerezte a bronzérmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.