Győzelem ide vagy oda, Olaszországban nem lesz közös ünneplés!

Olaszország labdarúgó-válogatottja 53 év után lett újra Európa bajnoka, de ez nem elég ok arra, hogy a járványhelyzetben tömegrendezvényt rendezzenek Rómában, így a győztesek nem ünnepelhetnek együtt a szurkolókkal egy buszos parádé keretein belül.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 15:04
Olaszország
Ennyiben merült ki a szurkolókkal való ünneplés Fotó: MTI/EPA/ANSA/TELENEWS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország vasárnap este tizenegyesekkel győzte le Angliát az Európa-bajnokság döntőjében. Az itáliai utcák megteltek emberekkel, és együtt ünnepelték a szurkolók az 53 éve várt sikert, de a járvány miatt a főszereplőkkel nem tehetik meg ugyanezt.

Pedig Roberto Mancini szövetségi kapitány tanítványai már hétfő reggel megérkeztek Londonból Rómába, ahol nagyjából kétszáz rajongó várta őket a Fiumicino repülőtéren. Az olaszok hősei egy közös ebéden vettek részt, majd ezt követően találkoznak Mario Draghi miniszterelnökkel és Sergio Mattarella államfővel is.

A repülőtéri ünnep
Fotó: MTI/EPA/ANSA/TELENEWS

A Sky Sport Italia információi szerint azonban a tornagyőzelmek után megszokott autóbuszos parádé ezúttal elmarad, hogy megelőzzék nagy tömegek összejövetelét. A helyi hatóságok megálljt parancsoltak az ilyen irányú terveknek.

Emlékezetes fiesztáról maradhatnak le így a Squadra Azzura tagjai, ugyanis 2006-ban a világbajnoki cím elhódítása után több mint egymillió szurkoló ünnepelt velük Róma utcáin.

Európa-bajnokság, döntő:

Olaszország–Anglia 1-1 (0-1, 1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 3-2

Gólszerző: Bonucci (67.), illetve Shaw (2.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.