A Pick-Szeged ereje elfogyott, Bresztben is kikapott a BL-ben

Harmadik meccsét is idegenben játszotta a koronavírustól meggyötört Pick-Szeged, igaz, ellenfele, a fehérorosz Meskov Breszt is egy csapatra való kézilabdázóját volt kénytelen nélkülözni fertőzöttség miatt. Az első félidőben a magyar csapat jól játszott, vezetett is, ám a folytatásban elfogyott az ereje, és a házigazda gond nélkül nyert 26-24-re.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 20:52
null
Fotó: Sólya Eliza Forrás: pickhandball.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick-Szeged megviselten és megtépázott tekintéllyel érkezett Bresztbe a soros Bajnokok Ligája mérkőzésére. Bár Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek visszatérhetett a Szeged keretébe, mindhárman a koronavírus miatt nem játszhattak, a magyar csapatból így is több alapember hiányzott még. Igaz, az ellenfél sem állt jobban, a Meskov Breszt hét állandó kerettagot volt kénytelen nélkülözni. Sokáig kétséges volt, hogy egyáltalán lejátsszák-e a mérkőzést a hazai együttes frissen fertőződött kézisei miatt, ám a meccs napján elvégzett tesztek negatívak lettek, és végül az európai szövetség képviselője zöld jelzést adott a találkozó megrendezésének.

A magyar csapat az eddigi két csoportmeccsét elveszítette, így tudta, ha versenyben akar majd maradni a továbbjutásért vívott harcban, akkor győznie kell Fehéroroszországban.

 

Fotó: Sólya Eliza / pickhandball.hu

 

Nem sikerült, a szünet után esélye sem volt még a pontszerzésre sem. Az első félidővel nem volt különösebb gond. Működött a csapatjáték, Mikler jól védett, Bombac, Roska és Caneras belőtte a helyzeteit, és a csapatok 12-11-es szegedi vezetéssel mentek pihenni az öltözőbe. Azt követően viszont a hazai együttes lényegében átszaladt a magyar együttesen, amely elveszítette a folytatásra az erejét. A két szlovén, Malus és Skube lubickolt a szegedi védelem ellen, amely képtelen volt követni a hazai akciókat, és sajnos Mikler Roland sem tudott hozni bravúrokat a kapuban. Támadásban pedig számtalan ziccer maradt ki, de a breszti kapus, Pesic is remekelt. Az utolsó percekre a Breszt is elfáradt, a Pick-Szeged felzárkózott két gólra, a 24-26-tal csak a kiütést tudta elkerülni, a vereséget nem.

Juan Carlos Pastor csapatán nagyon érződött, hogy az egész idényben eddig csupán négy bajnokit és két BL-meccset játszott, a játékosok pedig a karantén miatt rengeteg edzést kihagytak, azaz hiányzik belőlük az alapozó munka. A második félidőben látott szétesés megmagyarázható, még ha fájó is. A következő fordulóban, a jövő héten a Pick-Szeged először játszhat a BL-ben hazai pályán, a német Flensburgot fogadja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.