Pintér Attila két év után munkát vállalt, Mezőkövesdre került

A Mezőkövesd labdarúgócsapata ma kinevezte Pintér Attilát az új vezetőedzőjének, miután tegnap a klub menesztette Kuttor Attilát. A korábbi szövetségi kapitány már dolgozott az NB I-es csapatnál, és több mint két év után vállalt újra munkát.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 15:57
null
Két emberrel frissített az új edző
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben még a dobogóért harcolt a Mezőkövesd az NB I-ben, és Kuttor Attila sikeredzőnek számított, a jelenlegi bajnokságban azonban gyengén szerepel a csapat, amely a legutóbbi hat találkozójából ötöt elveszített, és visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Ez vezetett Kuttor menesztéséhez tegnap, ma pedig már be is jelentette az utódot a klub Pintér Attila személyében.

A magyar válogatottat 2014-ben öt mérkőzés erejéig irányított edző régi ismerős Mezőkövesden, hiszen 2015 decemberétől csaknem pontosan egy évig már volt a klub edzője. Abban az időszakban vele jutott fel az együttes az élvonalba, ahol újoncként is megállta a helyét Pintérrel, hiszen az őszi szezon végén az ötödik helyen állt. Ekkor azonban a Ferencvárossal és a Győrrel is bajnoki címet ünnepelt edző az akkor másodosztályú Puskás Akadémiához igazolt, amellyel szintén feljutott az első osztályba.

Legutóbb Felcsúton dolgozott Pintér, aki 2018 nyarán távozott a Puskástól, noha kupadöntőig vezette a csapatot, az NB I-ben pedig a hatodik helyen végzett vele, amely addig a klub legjobb eredménye volt az élvonalban. A Mezőkövesd közleményéből az nem derült ki, hogy mennyi időre szól a megállapodás a régi-új edzővel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.