Portugália biztosan őrzi a trónját

A portói döntőben Goncalo ­Guedes szerezte a találkozó egyetlen gólját, így Cristiano Ronaldo emelhette elsőként a magasba a Nemzetek Ligája-trófeáját.

Magyar Nemzet
2019. 06. 11. 13:00
UEFA Nations League Final - Portugal v Netherlands
Ronaldo (balra) előbb kicselezte, majd győzködte De Ligtet Fotó: REUTERS/Susana Vera
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyipari mennyiségben játszottak Eb-selejtező mérkőzéseket az elmúlt hétvégén. A legnagyobb meglepetés a világbajnok francia válogatott Isztambulban elszenvedett 2-0-s veresége volt. Senol Günes, a februárban újra kinevezett szövetségi kapitány irányításával Törökország továbbra is százszázalékos, és magabiztosan vezeti a H csoportot. Günes a kispad mellől dirigált, a családi problémák miatt hiányzó spanyol kollégája, Luis Enrique pedig a távolból segített másodedzőjének, Roberto Morenónak, bár erre nem lehetett nagy szükség: Spanyolország idegenben győzte le 4-1-re a Feröer szigetek válogatottját. A Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos szerezte a mérkőzés első gólját, a 122. válogatottban elért győzelmével új csúcsot állított fel, korábbi klubtársa, Iker Casillas rekordját adta át a múltnak. Az Eb-selejtezők sorozata nem áll meg, tegnap lapzártánk után 11 mérkőzés fejeződött be.

Ronaldo (balra) előbb kicselezte, majd győzködte De Ligtet
Fotó: REUTERS/Susana Vera

Véget ért a Nemzetek Ligája első idénye: a sorozat első kiírását a regnáló Euró­pa-bajnok, Portugália nyerte meg. A portói döntőben Goncalo ­Guedes szerezte a találkozó egyetlen gólját, így emelhette elsőként a magasba a Nemzetek Ligája-trófeáját. A NOS holland portál beszámolója szerint az ötszörös aranylabdás portugál a lefújás után a pályán győzködte a hollandok ifjú védőjét, Matthijs de Ligtet, hogy a nyáron szerződjön a Juventushoz. „Elég váratlanul érintett, úgyhogy kicsit ledöbbentem, és mivel nem értettem, így először nevettem a dolgon, de végül nem mondtam neki semmit” – mondta utóbb a 19 éves hátvéd.

A Nemzetek Ligája bronzmérkőzésén a négy kapufát és egy érvénytelen gólt szerző Anglia tizenegyesekkel legyőzte Svájcot. Az angolok kapusa, Jordan Pickford értékesített és ki is védett egy 11-est, ezzel főszerepet vállalt a harmadik hely elérésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.