Kilenc játékos ellen kilenc góllal nyert a Manchester United

Kilencgólos győzelmével Premier League-rekordot állított be a Manchester United, amely a mérkőzést kilenc emberrel befejezett Southamptont ütötte ki az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság huszonkettedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 23:45
Southampton, Manchester United
Egészen elképesztő látvány Fotó: EPA/Laurence Griffiths
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Southampton sorsa már a második percben megpecsételődött, amikor Alex Jankewitz nyújtott lábbal letalpalta Scott McTominayt, s ezért kiállították a svájcit. Ezután elindult a lejtőn a vendég gárda: a Manchester United a 18. percben megszerezte a vezetést, majd a félidő végéig még három gólt tett hozzá. Magabiztos előnye ellenére a szünet után sem lassított Ole Gunnar Solskjær irányította csapat, sőt, a második játékrészben öt alkalommal találtak kapuba a Vörös Ördögök.

A United játékosain túl a videóbíró – két véleményes döntéssel – is sújtotta a Szenteket: Charlie Adams 53. percben esett szépítő találatát les miatt annullálta Mike Dean játékvezető, majd a 86. percben piros lapot osztott ki Jan Bednareknek, aki Anthony Martial bokáit akasztotta össze.

Egészen elképesztő látványt nyújtott az eredményjelző
Fotó: EPA/Laurence Griffiths

Zsinórban a második idényben küldték kilenc góllal padlóra a Southamptont, ugyanis Ralph Hasenhüttl együttesén 2019 októberében a Leicester gázolt át. A Premier League-érában azt megelőzően csupán egyszer született 9-0-s végeredmény: 1995-ben is a United volt a „hentes”, az Ipswich Town pedig a szenvedő fél.

Győzelmével a Manchester United beérte a tabella élén a városi rivális Cityt, amelynek két meccsel kevesebb szerepel a neve mellett. A Southampton eközben visszacsúszott a tizenkettedik helyre.

Manchester United–Southampton 9-0 (4-0)

gólszerzők: Wan-Bissaka (18.), Rashford (25.), Bednarek (34. – öngól), Cavani (39.), Martial (69., 90.), McTominay (71.), B. Fernandes (87. – tizenegyesből), D. James (90+3.)

Kiállítva: Jankewitz (2.), Bednarek (86.)

PREMIER LEAGUE, 22. FORDULÓ:

kedd:

Sheffield United–West Bromwich Albion 2-1 (0-1)

Wolverhampton Wanderers–Arsenal 2-1 (1-1)

Newcastle United–Crystal Palace 1-2 (1-2)

szerda:

Burnley–Manchester City 19.00 (tv: Spíler 1)

Fulham–Leicester City 19.00 (tv: Digi Sport 1)

Leeds United–Everton 20.30

Aston Villa–West Ham United 21.15 (tv: Digi Sport 3)

Liverpool–Brighton 21.15 (tv: Digi Sport 1)

csütörtök:

Tottenham Hotspur–Chelsea 21.00 (tv: Digi Sport 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.