Klopp szerint három játékos volt lesen, mégis gólt ítéltek

Hiába kapta magát össze a Liverpool és játszott fölényben a Leicester otthonában, végül látványosan összeomlott, s hat perc alatt három gólt kapva 3-1-es vereséget szenvedett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 18:35
Leicester
epa09009409 Liverpool's goalkeeper Alisson (R) concedes Leicester's 1-1 equalizer during the English Premier League soccer match between Leicester City and Liverpool FC in Leicester, Britain, 13 February 2021. EPA/Paul Ellis / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Paul Ellis / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyéért folyt a harc a Premier League 24. fordulójának nyitómérkőzésén. A tabellán negyedik helyezett Liverpoolnak az előző fordulókban mutatott teljesítményéhez képest sokat javult a játéka, nagyobb helyzeteket alakított ki a harmadik Leicester otthonában, viszont ez alkalommal is lógó orral távozott a pályáról.

Pedig Roberto Firmino egészen zseniális passza után Mohamed Szalah szerezte meg a vezetést a 67. percben. Az egyiptomi szélső gyakran látszik tompának ebben az idényben, ennek ellenére tizenhét találattal a góllövőlista élén áll.

A Leicester az első játékrész végén volt aktív, majd a bekapott gól után kapcsolt újra magasabb fokozatba Brendan Rodgers együttese, és ez az idényben bizonytalan Liverpool szempontjából végzetesnek bizonyult, ugyanis hat perc alatt három gólt vágva fordított a házigazda. Előbb James Maddison szabadrúgása talált utat a kapuba, majd újabb hibáját kihasználva Jamie Vardy könnyű gólt szerzett, s végül a 85. percben Szalah labdavesztése után Harvey Barnes vitte be a kegyelemdöfést.

Szalah vezető találata:

 

Alisson hibája és Vardy gólja:

 

A két együttes közti legnagyobb különbséget a bekapott gólra való reakció jelentette. Míg a Leicester újult erővel vezette a támadásait, addig a Liverpool a darabjaira hullott ebben a helyzetben.

– Ez egy kiváló siker, a játékosaim megérdemelték, hogy nyerjenek. Nem zuhantak magukba, amikor gólt kaptak, ehelyett nyugodtak maradtak, remekül játszottak abban az időszakban. Ez igazi csapatmunka volt. Mentálisan sokat fejlődött a csapatunk, fantasztikus volt a reakciónk a vezető találatra – értékelt Brendan Rodgers, aki a Leicester menedzsereként először nyert volt csapata ellen.

Jürgen Klopp 300. tétmérkőzésén vezette szombaton a Vörösöket, s a jubileum aligha sikerülhetett volna ennél rosszabbul.

– Nem kérdés, nyernünk kellett volna. Jól játszottunk, mezőnyfölényben voltunk. Az első találatuk szerintem leshelyzetben született, három játékosuk volt lesen. Objektív döntést várnánk, de ez nem volt az, és ezzel elrontották a pillanatot. A második gól egyet nem értés miatt született. Ilyen szituációban kiáltásokat kellene hallanunk, de én nem hallottam semmi, ami nincs rendben. A harmadik gól nagyon nem tetszett. Teljesen kinyíltunk, ami elfogadhatatlan. És ennyi volt. Hetvenöt percig fantasztikusan teljesítettünk, de aztán 3-1-re kikaptunk. Ez is mutatja, milyen különös helyzetben vagyunk.

A Leicester egyenlítő gólja, amelynél Klopp (és a partjelző) lest látott:

 

Zsinórban elszenvedett harmadik vereségével a címvédőnek a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helye is veszélybe került, ugyanis a fordulóban a szombat este a Manchester City otthonába látogató Tottenham Hotspur és a hétfőn a Newcastle-t fogadó Chelsea is megelőzheti, a három meccsel kevesebbet játszott Everton pedig pontszámban beérheti a városi riválist. Ráadásul a Liverpool újabb sérültjei miatt is kesereghet, hiszen a Rókák elleni mérkőzésen James Milnert tizenöt perc elteltével le kellett cserélni, míg a meccs előtt kiderült, hogy a hiányzó van Dijk, Gomez, Matip pótlására érkezett Davies sem egészséges, ahogy Fabinho sem bevethető. Három nap múlva pedig a Lipcse ellen kell kiállnia Klopp gárdájának, s ha így folytatja, a Bajnokok Ligájában is könnyen megéghet.

Eközben a Leicester örvendezhet, szombati sikerével fellépett a Premier League tabellájának második helyére, és vasárnap délutánig biztosan ott is marad.

Leicester–Liverpool 3-1 (0-0)

Gólszerzők: Maddison (79.), Vardy (81.), Barnes (85.), ill. Szalah (67.)

PREMIER LEAGUE, 24. FORDULÓ:

szombat:

Crystal Palace–Burnley 0-3 (0-2)

Manchester City–Tottenham Hotspur 18.30 (tv: Spíler 1)

Brighton–Aston Villa 21.00 (tv: Spíler 1)

vasárnap:

Southampton–Wolverhampton Wanderers 13.00 (tv: Spíler 1)

West Bromwich Albion–Manchester United 15.00 (tv: Spíler 1)

Arsenal–Leeds United 17.30 (tv: Spíler 1)

Everton–Fulham 20.00 (tv: Digi Sport 2)

hétfő:

West Ham United–Sheffield United 19.00

Chelsea–Newcastle United 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.