Priskin Tamás: Győzelmet érdemeltünk volna a németek ellen

A 63-szoros válogatott csatár nem féltette a németek ellen hősiesen védekező csapatot.

2021. 06. 24. 0:30
null
A felvidéki származású Priskin Tamás büszke a válogatott játékosaira Fotó: Csapó Balázs Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A csapattársaimmal fogadtam az öltözőben, én arra tettem, hogy legyőzzük a németeket. Szerintem győzelmet érdemeltünk volna, apróságokon múlott, hogy ez sajnos nem sikerült. Hihetetlen mentális erőről tett tanúbizonyságot a csapat, hogy a németek egyenlítő gólja után azonnal visszavette a vezetést. Le a kalappal a srácok előtt! Nagyon szomorú vagyok, hogy nem sikerült véghez vinni a csodát, pedig megérdemeltük volna.

Ugyan a mérkőzés első félidejében, sőt a korábbi csoportmeccseken is az ellenfélnél volt többet a labda, de a német válogatott Hummels kapufát eltaláló fejesén kívül nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. Nem féltettem a csapatot, már csak azért sem, mert erősségük a védekezés, mint ahogy láttuk, gólokat is tudnak szerezni. Nehéz okosat mondani, mindenesetre nagyon csalódott vagyok! Apró nüanszokon múlott a bravúr. Ha csak az eredményt vesszük, akkor a döntetlen a 2014-ben világbajnoki címet szerzett németek ellen komoly fegyvertény, de aki látta a meccset, okkal hiheti, hogy nagyon közel volt a győzelem. A 84. percig mi vezettünk Münchenben.

Kar-, vagy inkább ujjnyújtásnyira volt a csoda. Borzasztóan fájdalmas így kiesni az Európa-bajnokságon. A sorsolás pillanatában arra gondoltam, hogy az olyan sztárcsapatok ellen, mint a német, a francia és a portugál válogatott, a tisztes helytállás a célunk, és abban bíztam, hogy hátha tudunk meglepetést szerezni. A portugálok ellen megvolt az esélyünk, de annak a meccsnek a vége sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de látszott, hogy a mi csapatunkat igenis komolyan kell venni. Nagyon tetszett az Európa-bajnokságon teljesítménye, remekül helyettesítette Szoboszlai Dominikot és Kalmár Zsoltit, Kleinheisler Laci is jó játszott. Mindenki odatette magát, nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a bravúr.

Az Európa-bajnokság után az angolokkal játszunk vb-selejtezőt, szerintem az eddig mutatott teljesítményünk alapján ellenük is lesz esélyünk. Csak halkan mondom, hogy most már az szólna igazán nagyot, ha hosszú idő után ki tudnánk harcolni a világbajnokságon való részvételt.”

...

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.