A Puskás Akadémiát oda és vissza leiskolázta egy lett csapat

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a rigai 0-3 ellenére hitt csapata továbbjutásában az Európa-konferencialiga selejtezőinek 2. fordulójában, ám a játékosok nem osztották a derűlátását. Nagyon gyengén futballoztak a visszavágón is, és az RFS a második félidőben vezetett kontrák révén Felcsúton is nyerni tudott, összességében 5-0-s különbséggel jutott tovább.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 21:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornyák Zsolt igen derűlátó ember: komolyan hitte, hogy a Puskás Akadémia továbbjuthat. A felcsútiak edzője talált biztató jeleket azok után is, hogy a csapata egy hete az Európa-konferencialiga selejtezőinek második fordulójában nem kis meglepetésre sima 3-0-s vereséget szenvedett Rigában a lett RFS-től. A visszavágó előtt ezt nyilatkozta: „Minden lehetőséget ki kell használnunk, és nem hibázhatunk. Ez nem sikerült az első meccsen. Tudom, hogy nulla három után nem egyszerű, de érzem a csapaton az elszántságot, érzem a játékosaimon, hogy nagyon csalódottak. Türelmesen kell játszanunk, és ha a jobbik oldalunkat mutatjuk csapatmunkában, védekezésben és támadásban, akkor sikerülhet hamar gólt szereznünk. De nem nyílhatunk ki eszeveszetten, mert nem rossz gárda az ellenfelünk. Nem lesz egyszerű feladat, de érzem a csapat erejét, mindenki tovább szeretne jutni.”

Ehhez képest a Puskás Akadémia roppant gyengén futballozott. A lett együttes azt tette, amit a helyzete megkövetelt: betömörült a kapuja elé, hagyta, hadd birtokolja többet a házigazda, és még a kontrákat sem erőltette. A felcsútiak szorgosan mentek előre, de azt leszámítva, hogy Baluta a szünet előtt nem sokkal eltalálta a kapufa külső szélét, semmi említésre méltót nem produkáltak. A második félidőben aztán az RFS megadta a kegyelemdöfést: az 52. percben Deocleciano ment el a bal oldalon, szép csellel becsapta Corbut, majd középre gurított, Lemajics pedig Stronatit megelőzve, három méterről a kapuba pördített – 0-1. Majd a vendégek meg is forgatták a sebben a kést: a 69. percben Simkovic tökéletes beadására érkezett Deocleciano, aki Corbut megelőzve fejelt öt méterről a magyar kapuba – 0-2.

Bár a Puskás Akadémia továbbra is ment előre, hogy a becsületgólt megszerezze, a teljesítménye gyakorlatilag értékelhetetlen maradt – aligha hitte volna bárki a párharc előtt, hogy egy lett csapat 5-0-s összesítéssel búcsúztatja az Európa-konferencialigától…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.