Rangos nemzetközi jégkorongtorna lesz Káposztásmegyeren

A magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott a gdanski EIHC-torna megnyerése után hazai jégen folytatja vb-felkészülését. A káposztásmegyeri eseményen december 10–14. között igen komoly ellenfelekkel mérhetik össze erejüket a mieink. A bérletek és a jegyek értékesítése már elkezdődött.

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség2019. 11. 14. 23:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszerűen kezdődött a 2020. tavaszi divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott szezonja.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány igen fiatal kerettel felálló csapata – amelyben a legidősebb játékosok 1993-ban születtek – két győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel az első helyen végzett, megelőzve az elitben érdekelt Olaszország mellett a házigazda Lengyelországot és Japánt is.

– Összességében azt kell mondanom, a látottak alapján fényes jövő elébe néz a magyar jégkorong-válogatott – mondta a gárda átlagéletkorára is utalva az eredményt értékelő interjújában Jarmo Tolvanen.

A jégkorongnaptár mindig rendkívül sűrű, így miközben klubcsapataink immár a különböző bajnokságokban csatáznak ismét – valamint az FTC-Telekom révén a Kontinentális Kupa újabb körében is érdekeltek vagyunk a hétvégén –, a Magyar Jégkorong Szövetség a következő válogatott eseményt szervezi. A nemzeti csapat felkészülése ugyanis itthon folytatódik. A küszöbön álló Hat Nemzet Torna pontos dátuma december 10–14., a helyszíne a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum.

Fotó: Magyar Jégkorong szövetség

Magyarország mellett a torna további résztvevői: Franciaország, Japán, Fehéroroszország, Dél-Korea és Ukrajna.

Közülük a fehéroroszok ebben az idényben az A csoportban szerepelnek, míg az onnan kiesett franciák és a koreaiak a ljubljanai világbajnokságon is ellenfeleink lesznek.

A mérkőzésekre már elkezdődött a bérletek és a jegyek értékesítése, ezeket IDE KATTINTVA lehet megvásárolni.

A szövetség ugyanakkor „még több hoki jegyében” jeligére különleges akciót is indított az esemény alkalmából. Azok, akik I. kategóriájú bérleteket vagy jegyeket vesznek válogatottunk összecsapásaira november hónap folyamán, ingyenes belépőket igényelhetnek az EBEL, a szlovák Extraliga és az Erste Liga meccseire. Ezek természetesen a készlet erejéig érhetők el. A promóció részleteivel kapcsolatos információkat ITT találják, a benne részt vevő bajnoki mérkőzések szép hosszú listáját pedig ITT.

A magyar válogatott első káposztásmegyeri mérkőzésére december 10-én kerül sor Dél-Korea ellen – még „versenyen kívül” – utána a franciák és japánok következnek, végül a helyosztókat rendezik a zárónapon.

A teljes menetrend:

december 10. kedd 19:00 Magyarország–Dél-Korea

december 11. szerda 16:00 Franciaország–Japán

december 11. szerda 19:30 Ukrajna–Fehéroroszország

december 12. csütörtök 16:00 Dél-Korea–Ukrajna

december 12. csütörtök 19:30 Magyarország–Japán

december 13. péntek 16:00 Fehéroroszország–Dél-Korea

december 13. péntek 19:30 Magyarország–Franciaország

december 14. szombat 12:30 A3–B3

december 14. szombat 16:00 A2–B2

december 14. szombat 19:30 A1–B1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.