Célfotóval hozta be a dobogóra Rasovszky a magyar váltót

Megszerezte a bronzérmet Magyarország a nyílt vízi úszás öt kilométeres csapatversenyében a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Lupa-tavon. Az egyéni számokban érem nélkül maradó Rasovszky Kristóf nagy hajrája kellett a sikerhez. Olyan szoros volt a célba érkezés, hogy célfotó döntött a magyarok javára a harmadik helyen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 15:55
null
Forrás: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két klasszis és két tehetség. Ilyen összetételben állt fel Magyarország a csapatversenyen, amelyen hat egység indult. Az első kategóriába tartozott aki meglepetésre maradt érem nélkül az öt és a tíz kilométeres egyéni számokban, illetve Olasz Anna, aki viszont ezüstérmes lett a nőknél az olimpiai távon, tíz kilométeren. A második kategóriát pedig két fiatal képviselte, akik az első felnőtt világversenyükön vesznek részt, Rohács Réka és Betlehem Dávid.

Olaszország nagy előnnyel nyerte meg a versenyt, kilenc másodperccel előzte meg a közvetlen riválisokat, mögötte viszont három csapat rendkívül szoros befutót teljesített. Köztük volt a magyar váltó is. Miután az első három ember szinten tartotta magát, utolsóként Rasovszky gyújtotta be a rakétát. Óriási hajrával ledolgozta a hátrányt a második és a harmadik helyen haladó német, illetve francia váltóval szemben.

A három csapat tagjai fej-fej mellett haladtak az utolsó métereken. A németek lettek a másodikok mindössze öt tizedmásodperces előnnyel, mögöttük pedig Rasovszky szinte egyszerre csapott be a célba a francia riválisával. Célfotónak kellett döntenie, végül két tizedes előnnyel a magyarok végeztek előrébb, s ezzel megszerezték a bronzérmet.

– Tudtam, hogy a felkészülés jól sikerült – fogalmazott Rasovszky Kristóf. – Az öt és a tíz kilométer nem jött össze úgy, ahogy terveztem, hiszen nem sikerült érmet szereznem, de nem akartam úgy hazamenni, hogy egyszer sem állok fel a dobogóra. A többiek megtették a feladatukat, ott maradtak szépen a mezőnyön, az én dolgom pedig az volt, hogy megverjem őket. Itthon senki sem verhetetlen, most jól jött ki a benyúlás is.

Ez volt Magyarország harmadik érme a hazai rendezésű Eb-n. Az elsőt, ahogy említettük, Olasz Anna szerezte, a második pedig ma délelőtt szinkronúszásban született.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.