Európa topklubjai vadásztak rá, Gulácsi meglepő döntést hozott

A német labdarúgó élvonalban szereplő RB Leipzig honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított magyar kapusával, Gulácsi Péterrel.

Magyar Nemzet
Forrás: dierotenbullen.com, Nemzeti Sport2021. 05. 07. 14:51
Gulácsi
epa08941991 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi reacts during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and RB Leipzig in Wolfsburg, Germany, 16 January 2021. EPA/FOCKE STRANGMANN / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FOCKE STRANGMANN / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába állt érte sorban – kis túlzással – fél Európa, úgy döntött, hogy nem enged más klubok csábításának, ehelyett a jövőben is Lipcsében marad. A magyar válogatott kapusát sajtóértesülések szerint a Borussia Dortmund, valamint a Tottenham Hotspur, az Inter és az AS Roma is szívesen leigazolta volna, azonban a legjobb ajánlattal Gulácsi jelenlegi munkaadója, az RB Leipzig rukkolt elő.

A hálóőr eredetileg 2023 nyaráig szóló szerződését további két évvel, 2025 nyaráig toldották meg a bikák, és a Nemzeti Sport információi szerint Bundesliga-szinten is kiemelkedő feltételeket, és a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták Gulácsinak.

A magyar klasszis kiérdemelte a németek bizalmát, immáron 2015 óta szolgálja a német csapatot. Eddig 222 mérkőzésen védte a lipcseiek kapuját, amivel a pályára lépések tekintetében a klub örökranglistájának harmadik helyén áll, illetve a Bundesligában 162, a Bajnokok Ligájában 24 szereplésével csúcstartó az RB Leipzig játékosa.

– A klubbal közösen 2015 óta igazán különleges utat jártunk be, a másodosztályból indulva az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutottunk, a jövő héten pedig kupadöntőt játszhatunk. Rendkívül sikeres időszak áll mögöttünk, és szeretnénk a jövőben is ilyen sikereket megélni együtt. A családommal otthon érezzük magunkat a klubnál, a városban, a régióban. Lipcse lett a második otthonunk, és az itt uralkodó remek légkör azért is fontos nekem, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjam nyújtani a pályán – idézte a klub honlapja Gulácsit.

https://www.facebook.com/rbleipzigEN/photos/a.283045112131305/1186597128442761/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.