Rebrov azt várja a Fraditól, hogy domináljon a Dinamo Kijev ellen

Fegyelmezett, koncentrált játékot szeretne látni saját csapatától Szergej Rebrov a Dinamo Kijev elleni BL-csoportmérkőzésen. A Fradi ukrán edzője szerint semmivel sem gyengült a Dinamo a két koronvírusos játékos kiesésével, a járvány az ő csapatát is sújtja, Myrto Uzuni ezért nem bevethető.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ukrajnában komoly érdeklődés mutatkozik a szerdai BL-meccs iránt, érdekes összecsapás lesz – mondta Igor Haratin, a Ferencváros Kijevben nevelkedett ukrán középpályása a holnapi BL-meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón.

A 25 éves labdarúgó nem kívánt azzal foglalkozni, hogy négyszer többre taksálják a Dinamo keretét a Ferencvárosénál, hiszen úgyis a pályán dől el a mérkőzés. Ott pedig bármi megtörténhet. Haratyin szívesen emlékszik a Nou Campban a Barcelona ellen szerzett góljára, de akkor lenne igazán boldog, ha szerdán a Groupama Arénában jól menne a csapatának a Dinamo ellen.

Rebrovnak nem kell külön motiválnia a játékosait
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

A Ferencváros alapembere érzelmileg is kötődik korábbi klubjához, követi a Dinamo eredményeit, és tartja a kapcsolatot a klubnál levő barátaival és ismerőseivel.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője hangsúlyozta: tisztában van azzal, hogy koronavírus miatt a Dinamo kapusa és balhátvédje sem játszhat szerdán, de ez nem jelenti azt, hogy nőttek volna a Fradi győzelmi esélyei. – Minden posztra két azonos képességű játékos áll a Kijev rendelkezésére. Sajnos a járvány miatt mi is panaszkodhatunk. A nyáron szerződtetett Myrto Uzuni nem játszhat, de nélküle kell megoldanunk a feladatot. Hazai pályán igyekszünk koncentráltan, motiváltan futballozni, mi akarunk dominálni – fogalmazott.

Rebrov háttérbe helyezi a saját érzelmeit, játékosként és edzőként is sikeres időszakot töltött Kijevben, s örül is annak, hogy korábbi csapata három év után újra a BL főtábláján szerepel. Természetesen érzelmileg kötődik a Dinamóhoz, de ez nem befolyásolhatja a döntéseiben. Az ukrán szakember hangsúlyozta, csapatának ki kell használnia a történelmi lehetőséget, hogy huszonöt év után újra a BL csoportkörében szerepelhet: a játékosok alig várják a mérkőzéseket, és meg akarják mutatni, hogy versenyképesek – mondta Rebrov, aki már előre is tekint.

A Dinamo elleni meccs után csapatára a Mol Fehérvár vár, majd fogadja a Juventust a Bajnokok Ligájában. Ennek megfelelően igyekszik megtalálni az egyensúlyt a csapaton belül. Hozzátette, a Fradi nem engedheti meg magának, hogy a magyar bajnokságban a B csapatát szerepeltesse, mert az NB I továbbra is prioritást élvez.

Mircea Lucescuról, az ukránok nyáron kinevezett új edzőjéről elmondta: román legenda, aki nagyon érti a szakmát. Érkezésével friss fegyelmezettség költözött a Dinamo csapatjátékába. Kemény lesz ellene meccselni.

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.