Rebrov áthárítaná a felelősséget, pedig neki kell döntenie

A Ferencváros nyilvánvalóan nem bonthatja fel Szergej Rebrov szerződését. Távozását csak az ukrán vezetőedző kezdeményezheti, mert jobb lehetőséget szimatol, vagy mert olyan igényekkel lép fel, amelyeket a Fradi nem tud teljesíteni.

N. M.
2021. 05. 11. 8:00
Szergej Rebrov
Rebrov az ukrán sajtóban mondta el a saját verzióját Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A sajtótájékoztatókon többször is a jövőmről kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom, ennek mi az oka, de ez nem normális. Most hazamegyek Kijevbe. Semmit sem tudok a jövőmről.

Szergej Rebrov, ahogy magának, másnak is szűkre mérte a bajnoki cím ünneplésére szánt időt. A Honvéd elleni találkozó után adott kissé sértett és indulatos villámnyilatkozatával átpasszolta a labdát a klub vezetőinek.

– Le fogunk ülni vele beszélgetni, s mindenki kiteríti a szívét és a lelkét – Kubatov Gábor, az FTC elnöke azon melegében így reagált Rebrov szavaira.

Próbáljuk meg feltárni az immár nyilvánvalóan konfliktusba torkollott viszony okait!

A Fradi Rebrov irányításával történelmi távlatban is rendkívül sikeres három évre tekinthet vissza a három bajnoki címmel, az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája főtáblájának az elérésével. Ezen eredményeket nemhogy felülmúlni, de még megismételni is nehéz. Nyilván Rebrov fejé­ben is megfordult, hogy a csúcson kell távozni – más megközelítésben most, szerződésének a lejárta előtt egy évvel érvényesítheti erős munkaerőpiaci pozícióját. Akár a Fradinál, akár máshol.

A zöld-fehéreknél nyilván az eddigiek­nél is kedvezőbb feltételek mellett maradna, s ez nem csupán az ő fizetését érintő kérdés. Sajtóhírek szerint olyan játékosok szerepelnek a kívánságlistáján, mint a Dinamo Kijev csapatkapitánya, Szerhij Szidorcsuk vagy éppen a West Hamet erősítő Andrij Jarmolenko. A két ukrán klasszis anyagilag más kategória, mint a Fradi bármelyik szerzeménye az elmúlt három évben. Rebrov ráadásul azzal is sakkban tartja az FTC-t, hogy a Dinamo Kijev vagy akár az ukrán válogatott tárt karokkal fogadná.

Érthető, ha a Fradinál mérlegelnek. Sikerek ide, bizalom oda, Rebrov – az igényeivel együtt – talán már túl sokba kerülne.

Mindenesetre az is egyértelmű, a klub vezetői arra az esetre is felkészültek, ha Rebrov távozna. Eusebio Di Francesco igazán jól csengő név. Aki megfelelt az AS Romának – az olasz szakember 2017–2019 között irányította a klubot –, az jó lehet a Ferencvárosnak is.

Az persze kizárható, hogy a Ferencváros kezdeményezné Rebrov szerződésének a felbontását. Hogy is küldhetné el a sikeredzőt, mielőtt lejárna a szerződése? Ilyen öngyilkos húzásra a klub nem vállalkozhat. A szakítást csak az ukrán edző kérheti. A labda tehát csak látszólag pattog a Fradi térfelén, Rebrov van lépéskényszerben.

Alakul a keret

Lovrencsics Gergő a 2016-os Európa-bajnokság után lett az FTC játékosa, öt év, újabb Eb-szereplés után állhat tovább. Ahogy hírlik, nem önszántából, a klub nem hosszabbít szerződést a hátvéddel. Škvarka és az erre az évre visszaeső Isael távozása nem meglepő, Heisteré annál inkább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.