Ronald Koeman: Edzőként nem vágyhatok ennél többre

Óriási győzelmet aratott tegnap este a Barcelona a Sevilla ellen. Az idegenbeli 2-0-s vereség után hazai pályán 3-0-ra győztek a katalánok a Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján, s ezzel bejutottak a fináléba. A csapat edzője, Ronald Koeman meghatódva nyilatkozott a meccs után.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 9:24
null
Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman (L) remonstrates with Spanish referee Jose Maria Sanchez Martinez during Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 3, 2021. (Photo by Josep LAGO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A végkimerülésig küzdöttünk, hihetetlen volt látni – kezdte futballistái dicséretét Ronald Koeman a siker után. – Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, megérdemeltük a győzelmet. Mindvégig hittünk magunkban, nem dobtuk be a törülközőt. Ez mentalitás kérdése, edzőként pedig nem vágyhatok többre annál, mint amit ezen a meccsen láttam.

Fotó: Europress/AFP/Josep LAGO

A holland szakember szavai nem túlzóak, hiszen nem sokan fogadtak volna a Barcelona továbbjutására előzetesen. Az elődöntő első meccsén a Sevilla 2-0-ra nyert február 10-én hazai pályán, így a katalánok rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. Tegnap este azonban már a 12. percben megszerezték a vezetést Ousmane Dembélé góljával, de a második találat csak nem akart összejönni. Végül drámai körülmények között, a 94. percben Gerard Piqué mentette hosszabbításra a meccset, majd Martin Braithwaite alakította 3-0-ra a végeredményt, és döntötte el a párharcot.

A Barcelona ezzel a kupa jelenlegi idényében már a harmadik hosszabbításos sikerét aratta, a Sevillát pedig néhány napon belül másodszor győzte le, hiszen az elmúlt hétvégén a bajnokságban nyert 2-0-ra a rivális otthonában. A Spanyol Kupa döntőjében a Levante–Athletic Bilbao továbbjutója lesz Ronald Koeman csapatának ellenfele, az első meccs 1-1 lett, a visszavágót ma este rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.