Ronaldo ennek nem fog örülni: „Ő a gátja a csapat fejlődésének”

Massimiliano Allegri két éve jelezte a Juventus elnökének, hogy meg kellene szabadulnia a klubnak Cristiano Ronaldótól. A La Repubblica olasz napilap felelevenítette a 2019-ben történteket.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 13:47
Champions League - Group G - Juventus v Ferencvaros
Ronaldónak nem sok örömben volt része Torinóban Fotó: Massimo Pinca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Massimiliano Allegri 2014-től 2019-ig volt a Juventus edzője, a regnálása alatt zsinórban öt bajnoki címet szerzett a csapattal. A La Repubblica olasz napilapot idézve több olasz forrás is nyilvánosságra hozott egy érdekes történetet. Allegri 2019-ben, a távozásakor jelezte Andrea Agnelli klubelnöknek, hogy ideje lenne megszabadulni Cristiano Ronaldótól. – A Juventus szabaduljon meg Ronaldótól, ő gátolja a csapat és a klub fejlődését – mondta nagyon határozottan Allegri 2019-ben, amikor elhagyta a Juvét.

Ronaldóért nem mindenki rajong Olaszországban
Fotó: MTI/AP/La Presse/Marco Alpozzi

A portugál csatárt 100 millió euróért vásárolta meg 2018-ban a Juventus a Real Madridtól, tehát Allegri egy szezonon keresztül tudhatta a csapatában az ötszörös aranylabdást. Az olasz edző meg volt róla győződve, hogy Ronaldo nélkül erősebb lehetne a csapat.

A legutóbbi forduló után a meze földre dobásával a címlapra kerülő Ronaldo jelenlegi megállapodása 2022-ig érvényes, de a Calciomercato.com beszámolója szerint a támadó a szezon után találkozik a klub vezetőségével, hogy megbeszéljék a folytatást.

Az olasz szakportál állítja, a Juventus szerint kész búcsút venni a portugál sztártól, de néhány szempontot figyelembe kell venni.

Egyrészt nincsenek konkrét ajánlatok, és az adózás szempontjából sem biztos, hogy jobban járna, ha elhagyná a Serie A-t. Amennyiben Ronaldo eligazol Torinóból, kénytelen lesz feladni azokat az adózási előnyöket, amelyeket csak Olaszország tud nyújtani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.