Ronaldo lebukott: az éjjel megkezdte a költözést Torinóból + videó

Hiába nyerte meg a legutóbbi két mérkőzését a Juventus az olasz labdarúgó-bajnokságban, csak az ötödik helyen áll a Serie A-ban, így a hétvégi utolsó forduló előtt sorsa nem a saját kezében van, s jelen állás szerint nem indulhatna a BL következő kiírásában. Sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo távozik a csapattól, s ezt az is alátámasztja, hogy titokban az összes luxusautóját elszállíttatta a torinói otthonából.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 14:21
Juventus
Torino, 2021. február 23. Cristiano Ronaldo, a címvédõ Juventus portugál játékosa az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában játszott Juventus - Crotone mérkõzésen Torinóban 2021. február 22-én. A Juventus 3-0-ra gyõzött. Ronaldo két gólt fejelt. MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco Fotó: Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötszörös aranylabdás gyakorlatilag megpróbálta kicsempészni a járműparkját Torinóból, a szállítás tegnap éjjel történt, de így sem maradt titokban. A Per Sempre Calcio nyilvánosságra hozott egy videót az akcióról, amikor a portugál klasszis hét autóját kamionba pakolják. Sokat mondó információ, hogy a szállítást a lisszaboni Rodo Cargo szállítmányozó cég intézte. Ez azért érdekes, mert az utóbbi időben több információ is megjelent arról, hogy a 36 éves Ronaldo a nyártól szülőhazájában, annál a Sporting Lisboánál folytathatja a pályafutását, ahol két évtizede elkezdte. Ronaldo szerződése a Juventusnál jövő nyárig szól, de a klubvezetés alighanem szívesen megválna tőle, mert a portugál hiába vezeti a Serie A góllövőlistáját fölényesen, 29 találatával, túl sok pénzbe kerül – az Európa-liga pedig a játékost sem vonzza.

 

A lisszaboni gárda azért is jöhetne szóba Ronaldónál a Juventus után, mert megnyerte a portugál bajnokságot, így biztos Bajnokok Ligája-résztvevő. A Serie A előző kilenc kiírását megnyerő Juventus a mostani bajnokságban az utolsó forduló előtt az ötödik, a BL-ben pedig csak az első négy indulhat.

A Serie A élcsoportja: 1. Internazionale 88, 2. Atalanta 78, 3. Milan 76, 4. Napoli 76, 5. Juventus 75.

Az utolsó, 38. fordulóban vasárnap Atalanta–Milan, Napoli–Verona és Bologna–Juventus találkozókat játszanak. A Serie A-ban pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak. Amennyiben a Milan, a Napoli és a Juventus is 76 ponttal zár – amire minimális az esély –, akkor a minitabella alapján a Napoli jár pórul, s végez az ötödik helyen. A Juventus azonban erre nem alapozhat, ha pedig külön-külön nézzük, akkor a Milannal és a Napolival szemben is rosszul áll az összevetésben – a torinóiak nagyon nehéz helyzetben várják a záró kört. Ám addig is holnap az Olasz Kupa döntőjében Reggio Emiliában Juventus–Atalanta mérkőzést rendeznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.