Siker Hagi csapata felett, megkönnyebbülhet a Sepsiszentgyörgy

A Sepsi OSK 3-0-ra nyert a Viitorul vendégeként a román labdarúgó-bajnokságban, s ezzel nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

Magyar Nemzet
2020. 08. 01. 21:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kupadöntő elvesztése után nem nyalogathatta sokáig a sebeit a Sepsi OSK, mert élet-halál harcot vív a bennmaradásért. A legutóbbi öt meccsén csak négy pontot szerzett, s már csak három forduló volt hátra a bajnokságból e meccs előtt.

Az viszont kedvezett a magyar tulajdonú klubnak, hogy a Viitorul, a három évvel ezelőtti bajnok, amelynek Gheorghe Hagi, a „Kárpátok Maradonája” egy személyben a tulajdonosa és a vezetőedzője, már teljesítette a feladatát, vezeti az alsóház tabelláját, és már nem eshet ki.

Ez látszott is a hazaiak játékán, a Sepsiszentgyörgy irányította a meccset, gyorsan vezetést szerzett, és tulajdonképpen könnyedén nyert 3-0-ra. Ezzel tartja a 11. helyét, amit jó lenne végig megőriznie, a 13. és a 14. esik ki ugyanis, a 12. pedig rájátszást vív a másodosztály harmadikjával a bennmaradásért. A Dinamo Bukaresttel ráadásul nehéz kalkulálni, koronavírusos esetek miatt öt mérkőzéssel kevesebbet játszott a riválisainál.

Az osztályozó csoport állása: 7. Viitorul 42 pont (13 mérkőzés) 8. Hermannstadt 34 (11 ), 9. Clinceni 32, (13) 10. Voluntari 31 (12), 11. Sepsi 31 (12), 12. Poli Iasi 26 (12), 13. Dinamo 21 (7), 14. Chindia 20 (10).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.