Csak a nevében volt rangadó a Győr siófoki vendégjátéka

Siófokon vágott vissza a Győr a januári vereségért. Főleg a második félidő második felében volt megállíthatatlan Danyi Gábor csapata a hajrára tanácstalannak tűnő Siófokkal. A látottak alapján a 30-21-es vendéggyőzelem nem túlzó.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 20:27
Bredal Oftedal, Stine;
Stine Oftedal kedvére brillírozott Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő kilenc hónap után újra megmérkőzött a női kézilabda-bajnokság két legtöbb idegenlégiós játékosát felvonultató csapata, a Siófok és a Győr. Ha úgy tetszik, szuperkupának is beillett a tegnapi rangadó: az elmúlt szezon idő előtti lezárása miatt a hazaiak az EHF-kupa címvédői, a vendégek pedig az utóbbi három évben megnyerték a Bajnokok Ligáját. Különös pikantériát kölcsönzött a tegnapi mérkőzésnek a két csapat januári találkozója, azon a találkozón veszítette el kétéves veretlenségét a Győr.

A kezdés alapján meg nem mondtuk volna, hogy fűti a revansvágy a vendégeket: Nerea Pena, Simone Böhme és Tomori Zsuzsanna góljaival elhúzott a hazai csapat, de mielőtt felsejlett volna a januári első félidő eredménye (21-12), hirtelen ritmust váltott Danyi Gábor együttese, és 4-1 után zsinórban hat gólt szerezve fordította meg az állást. Görbicz Anita élt és virult a szélen, Amandyne Leynaud alaposan feljavult, a Győr védekezése összeállt, támadásban Lukács Viktória kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult, szinte minden győri lerohanást góllal fejezett be. Tizenhárom perces siófoki gólcsend után egy három-nullás sorozattal egyenlített Bent Dahl csapata. Megérkeztek a felek a mérkőzésbe, kezdett kézilabdameccsre emlékeztetni a rangadó, felváltva potyogtak a gólok. A hajrát a Győr bírta jobban, a padról beszállt Amanda Kurtović pontosan lőtte a heteseket. 14-12-es vendégelőnnyel zárult az első félidő.

Stine Oftedal főleg a második félidőben brillírozott
Fotó: Mónus Márton / MTI

Danyi Gábor meglepetésre változtatott a győri kapuban: az addig közel negyven százalékos hatékonysággal védő Leynaud-t a nyáron éppen Siófokról szerződtetett Silje Solberg váltotta a kapuban. De nem róla szólt a második félidő kezdete, hanem két skandinávról: Kari Brattset és Veronica Kristiansen is betalált, négy góllal húzott el az ETO. De amilyen változatosan alakult az első játékrész, olyan fordulatokat tartogatott a folytatás: a Siófok elsősorban a látványosan feljavuló Tomori Zsuzsanna főszereplésével ott loholt a bajnok nyomában.

A Szikora Melindát váltó Eckerle parádézott a kapuban, a hazaiaknak három esélyük is lehetett volna az egyenlítésre, de nem éltek a lehetőségekkel. Az ETO lerohanásgólokkal büntette a siófoki kihagyásokat, felpörgette a tempót, és persze a védekezés is felkeményedett, összeállt. Az utolsó tíz percre már elveszítette rangadó jellegét a találkozó. A Győr hétgólos fórban fordult rá a hajrára, öt perccel a vége előtt már tíz volt a különbség a két csapat között. Egyedül Pena tartotta a lelket a teljesen szétesett hazaiakban, de ő egyedül kevés volt a főképp a második félidőre jelentősen feljavuló Stine Oftedallal és a többi győrivel szemben. A vártnál sokkal simábban alakult a találkozó vége. Az ETO visszavágott a januári vereségért, és továbbra is hibátlan a bajnokságban.

Női kézilabda-bajnokság: Siófok KC–Győri Audi ETO 21-30.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.