Játék nélkül juthat tovább a Klaksvíg Holmanék ellen

A Slovan új küldöttségében is találtak koronavírusost, másodszor is elmaradt a meccs.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 08. 21. 19:30
Europa League - Group K - S.C. Braga v Slovan Bratislava
Holman Dávid (jobbra) góljaival nyert 2-0-ra a Slovan Bratislava Fotó: Miguel Vidal Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb és vélhetően utolsó fejezete is elszomorító a Slovan Bratislava botrányának. A pozsonyi együttesnek szerdán kellett volna játszania a Bajnokok Ligája selejtezőjét a Feröer szigeteken a Klaksvíg ellen, ám a mérkőzésre nem kerülhetett sor, mert a szlovákok fizioterapeutájának pozitív volt a koronavírustesztje. A feröeriek azt követelték, hogy a küldöttség azonnal hagyja el az országot. Az UEFA úgy határozott, hogy a Slovan lejátszhatja a meccset, de csak olyan összetételű kerettel utazhat a szigetekre, amelynek egyetlen tagja sem szerepelt az eredetiben. Ez meg is történt, a szlovákok elutaztak, soraikban a magyar Holman Dáviddal, ám kiderült, ebben a társaságban is van fertőzött.

Negyedórával a mérkőzés előtt a feröeri csapat a pályán melegített, a Slovan játékosai nem jöttek ki, bár a kezdőcsapatot kihirdették, benne Holmannal. A meccset nem kezdték el idejében, majd 18.10-kor jelezték, hogy újra elhalasztották a mérkőzést, amelyről az UEFA szerdán azt írta, legkésőbb pénteken kell lejátszani. Így, mivel az ellenfél nem állt ki, minden bizonnyal 3-0-lal jóváírják a feröeri bajnoknak a párharcot, és minden bizonnyal a Klaksvík játék nélkül jut tovább és lesz a svájci Young Boys ellenfele a jövő heti következő fordulóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.