Kiradírozták a Real Madridot a spanyol válogatottból

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Real Madridból egyetlen játékost sem hívott meg az Európa-bajnokságra készülő keretbe.

Magyar Nemzet
2021. 05. 24. 14:11
RAMOS, Sergio
Luis Enrique szerint Sergio Ramos nincs megfelelő formában Fotó: Abedin Taherkenareh Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Ramos, Nacho, Isco és Marco Asensio jöhetett szóba, Dani Carvajal és Lucas Vázquez ugyanis sérült, így ők eleve nem szerepelhetnek az Eb-n.

A Marca.com spanyol sportlap már vasárnap nyilvánosságra hozta a sejtését, a Realból egyetlen játékos sem kerül be az Eb-keretbe, s miként többnyire, az értesülés ezúttal is helyesnek bizonyult.

A felsoroltak közül Sergio Ramos kimaradása a legnagyobb meglepetés. A 35 éves hátvéd mégiscsak világ- és kétszeres Európa-bajnok, 180 fellépéssel a spanyol válogatott rekordere, egyben a csapatkapitánya már évek óta.

Az ismert játékosok közül kimaradt még Jesús Navas, Sergio Canales, továbbá a saját kérésére Inigo Martínez, valamint a mögöttünk hagyott bajnoki idényben 14 gólt és 13 gólpasszt jegyző Iago Aspas sem. Bekerült viszont a frissiben honosított Aymeric Laporte, a Wolverhamptont erősítő Adama Traoré, a PSG-nél futballozó Pablo Sarabia, valamint a Chelsea-vel a Bajnokok Ligája döntőjére készülő César Azpilicueta is, aki 2018 novembere óta először kapott meghívót a válogatottba.

A Manchester Cityből négy (Laporte, Eric García, Ferran Torres), a Barcelonából három (Sergio Busquets, Jordi Alba, Pedri) játékos lesz ott az Eb-n a spanyol válogatottban.

– Nem egészen ezt a keretet képzeltem el, fontos játékosokra nem számíthatunk sérülés miatt. Sergio Ramos azért nem került be, mert január óta gyakorlatilag nem edzett a csapattársaival, és nem játszott mérkőzést. Tegnap felhívtam őt telefonon. Azt tanácsoltam neki, hogy legyen kicsit öncélú a nyáron, és próbálja meg visszanyerni a formáját – indokolta a döntését Luis Enrique a kerethirdetést követő sajtótájékoztatón.

A spanyolok Lengyelországgal, Szlovákiával és Svédországgal szerepelnek majd az E csoportban az Eb-n, s mindhárom csoportmérkőzésüket hazai pályán, Sevillában, a La Cartuja stadionban játsszák.

A spanyol keret

Kapusok: Unai Simón (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)

Hátvédek: César Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Eric García (Manchester City), Aymeric Laporte (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Jordi Alba (Barcelona), José Gayá (Valencia)

Középpályások: Rodri Hernández (Manchester City), Sergio Busquets (Barcelona), González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)

Csatárok: Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzábal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferrán Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.