Peter Stöger: A Vilniusban mutatott játék kevés lesz a BL-hez

A litván Zalgiris 3-1-es legyőzésével a Ferencváros 5-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája selejtezőinek a 3. fordulójába. Bár a harmadik számú sorozat főtáblája már biztos a Fradinak, Peter Stöger vezetőedző szerint továbbra is BL a cél, amelyhez túl kell jutni a következő, Slavia Praha elleni párharcon, de szerinte ahhoz a Vilniusban mutatott játék kevés lesz.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 22:30
null
Peter Stöger tudja, a Slavia Praha magasabb szintet képvisel a Zalgirisnál Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros magabiztosan győzött 3-1-re Vilniusban a Zalgiris elleni Bajnokok Ligája selejtezőn. Ezzel két kört zárt sikeresen, négy győzelemmel, és a harmadikban a Slavia Praha lesz az ellenfele. A litvánok elleni siker azt is jelenti, hogy bár a magyar bajnok továbbra is versenyben áll a BL-főtábláért, esélye van az Európa-liga-szereplésre is, de legrosszabb esetben biztosan ott lesz az UEFA új sorozatának, az Európa-konferencialiga főtábláján.

A vilniusi mérkőzést követő sajtótájékoztatón már a következő feladatról, illetve természetesen a litvánok elleni meccsről is beszélt Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője:

 

Peter Stöger tudja, a Slavia Praha magasabb szintet képvisel a Zalgirisnál
Fotó: fradi.hu

 

– Nem volt egyszerű mérkőzés a mai, de azt kaptuk, amire számítottunk. Az első félidőben talán nem voltunk elég aktívak, ettől függetlenül az egy nullás vezetésünk birtokában már tudtunk dominálni. Örülök a továbbjutásnak. A két mérkőzés alapján egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. A budapesti meccsen több helyzetünk volt, ám nem lőttünk elég gólt ahhoz, hogy kényelmes legyen az idegenbeli meccsünk. Vilniusban helyenként könnyed hibákat vétettünk a passzok során. A meccs előtt nem beszéltem erről, de a műfű előnyt jelentett az ellenfélnek.

Ezután beszélt a folytatásról, a Slavia Praha elleni párharcról is:

– Nem tudom, mekkora siker ez, presztízs szempontjából biztosan az, de a mi célunk továbbra is a BL-csoportkörös szereplés kivívása. A Slavia ellen nem biztos, hogy elég lesz, ha ilyen sok hibával játszunk. A csehek elleni meccs lesz az első olyan selejtezőnk, amikor nem mi leszünk az esélyesek, de nagyon számítok a szurkolók támogatására az első mérkőzésen.

A Ferencváros a cseh bajnok ellen augusztus 4-én, szerdán, 20 órakor játssza az első mérkőzést Budapesten, a Groupama Arénában. Ha a Ferencváros túljut a cseh bajnokon, úgy a Bajnokok Ligája-rájátszásba kerül, az esetleges ellenfelet augusztus 2-án sorsolják ki. Ha a magyar bajnoknak túl nagy falat lesz a cseh együttes, akkor az Európa-liga-rájátszásába esik ki, nyertes párharc esetén az El, vereség esetén pedig az Európa-konferencialiga csoportkörébe jut.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.