Szalai Ádám örülhet, Gulácsi Péter és Willi Orbán bosszankodhat

A Bayern München simán nyert Leverkusenben, továbbra is hét ponttal vezet a Dortmund előtt.

Magyar Nemzet
2020. 06. 06. 18:27
DFB Cup - Final - RB Leipzig v Bayern Munich
Az RB Leipzig magyar kapusa ezúttal a Benfica ellen bizonyíthat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ismét kezdő volt a Freiburgban a Mönchengladbach ellen – ezzel a mérkőzéssel kezdődött meg pénteken este a Bundesliga 30. fordulója. A magyar középpályás teljesítményére nem lehetett panasz, az 57. percben mégis lecserélték. A helyére Nils Petersen állt be, aki az első labdaérintéséből azonnal a vendégek kapujába fejelt. Ezzel a góllal a Freiburg meg is nyerte a mérkőzést, és megerősítette a pozícióját a középmezőnyben.

Akadt jó hír magyar szempontból a ma délutáni mérkőzéseken is: a Szalai Ádámot csak a 93. percben bevető Mainz 0-2-re tudott győzni Frankfurtban. A magyar válogatott csatár együttese ezzel továbbra sem áll kieső helyen. Kevésbé lehetett boldog mert bár a harmadik helyen álló RB Leipzig az utolsó helyen szerénykedő Paderbornt fogadta, nem tudott három pontot szerezni. A kiesés rémétől fenyegetett vendégek még úgy sem találták a fonalat, hogy emberelőnyben is játszhattak: a 43. percben a hazaiak védője, Upamecano visszahúzta ellenfelét, majd elrúgta a labdát dühében, mert azt hitte, hogy sárgát fog kapni. Így viszont biztosan megkapta, és mivel ez már a második volt neki, mehetett zuhanyozni. Előtte a hazaiak már megszerezték a vezetést, majd úgy tűnt, hogy tíz emberrel is megőrzik az előnyüket, de a végén a Paderborn csapatkapitánya egyenlített, így a lipcseiek a várt ötpontos előny helyett csak hárommal vezetnek üldözőikkel szemben a dobogóért vívott harcban. A hajrára beállt is, így ő is a pályán bosszankodhatott, amikor a hosszabbításban kicsúszott a Leipzig kezéből a győzelem.

Az éllovas Bayern München fölényes, 2-4-es győzelmet aratott a szintén a Bajnokok Ligájába igyekvő Bayer Leverkusen vendégeként, és ezzel őrizi immár 16 tétmeccs óta tartó veretlenségét, a bajorok mindössze az RB Leipzig elleni februári bajnokit zárták döntetlennel 2020-ban. A vendégsikert jelentő végeredményt egyébként a négyperces hosszabbítás bejelentése előtti pillanatokban állította be egy szép csavarással a mindössze 17 éves és 34 napos leverkuseni Florian Wirtz, aki ezzel a Bundesliga első osztályának valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett.

A Dortmund azzal a teherrel fogadta a Herthát, ha kikap, akkor a következő fordulóban a Bayern München egy győzelemmel már ünnepelheti a bajnoki címét. Eleinte úgy tűnt, a dortmundiakat nem pörgeti fel a tét, tompán futballoztak, a berliniek sem parádéztak, így elég gyenge első félidőt láthattak a nézők a televízióban. Az 58. percben viszont kimondottan mutatós góllal szerzett vezetést a hazai csapat, Emre Can okosan gurította a labdát a kapuba. A hátralévő időben a Dortmund kihagyott néhány ziccert, a győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, és maradt a hétpontos hátránya a Bayern, valamint a megnyugtató előnye a Leipziggel szemben.

Bundesliga, 30. forduló. Péntek: Freiburg–Mönchengladbach 1-0. Szombat: Düsseldorf–Hoffenheim 2-2, Eintracht Frankfurt–Mainz 0-2, Leipzig–Paderborn 1-1, Leverkusen–Bayern München 2-4, Dortmund–Hertha 1-0. Vasárnap: Werder Bremen–Wolfsburg 13.30 (Sport1), Union Berlin–Schalke 15.30 (Sport1), Augsburg–1. FC Köln 18.00 (Sport1)

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 70, Dortmund 63, Leipzig 59, 4. Mönchengladbach 56.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.