Bő kerettel készül majd Székely Norbert az Eb-selejtezőre

November 14-én fontos Európa-bajnoki selejtezőt játszik a magyar női kosárlabda-válogatott Amszterdamban. Székely Norbert szövetségi kapitány kihirdette a keretét erre a mérkőzésre, amely a FIBA döntése alapján buborékban zajlik majd le a holland fővárosban. Emellett a bajnok Sopron Basket újabb fertőzések miatt ismét mérkőzések elhalasztását jelentette be.

Magyar Nemzet
2020. 10. 30. 14:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) döntésének értelmében úgynevezett buborékban, azaz járványügyi szempontból védett helyet rendezik meg az Európa-bajnoki selejtezők novemberi mérkőzéseit. Magyarország Eb-hetedik válogatottja Hollandiába utazik, ahol a házigazda ellen lép pályára november 14-én. A helyzetből fakadó furcsaság, hogy a két csapat tavaly ugyancsak Amszterdamban csapott össze, és most elméletileg Magyarország a pályaválasztó, ám a FIBA a holland fővárosnak adta a buborék rendezésének jogát. Így a hollandok ismét hazai környezetben játszanak a magyar válogatott ellen, és papíron alighanem ez a meccs dönt a csoportelsőségről és az Európa-bajnoki részvételről.

 

Székely Norbert nincs könnyű helyzetben
Fotó: Mirkó István

 

Székely Norbert szövetségi kapitány kijelölte bő 18-as keretét, amellyel november 6-án vonul edzőtáborba Székesfehérváron. A csapat a járványhelyzet miatt már az edzőtáborban is szigorú egészségügyi előírások szerint készül a fontos csoportmérkőzésre. Magyarország Hollandiával és Szlovákiával szerepel egy csoportban, eddig egy győzelem (Szlovákia ellen) és egy vereség (Hollandia ellen) a mérlege.

A keret: Pusztai Petra (DVTK), Kiss Virág (PEAC), Dombai Réka (Győr), Dubei Debóra (Győr), Raksányi Krisztina (klub nélkül), Kányási Veronika (DVTK), Goree Cyesha (Szekszárd), Studer Ágnes (Szekszárd), Aho Daniela (DVTK), Török Ágnes (Győr), Lelik Réka (Csata), Horváth Bernadett (Csata), Weninger Virág (Győr), Kiss Angelika (DVTK), Bálint Réka (Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron), Zele Dorina (Szekszárd), Barnai Judit (Győr).

Újra halaszt a Sopron Nem könnyíti meg Székely Norbert munkáját, hogy a magyar bajnokságban sorra maradnak el a mérkőzések. A bajnok Sopron Basket is szenvedő alanya a koronavírus járványnak, például a 208 centi magas centere, Határ Bernadett is megfertőződött. A klub péntek délután jelentette be, hogy újabb két játékosának lett pozitív a PCR-tesztje, ezért elmarad a szombati Zalaegerszeg és a szerdai Diósgyőr elleni mérkőzése is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.