Szoboszlai Dominiket megint összehozták a Milannal

A Salzburg magyar középpályását már Milánóban láttatja az olasz szaksajtó.

Forrás: goal.com2020. 05. 06. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

lassan kibéreli magának az olasz hírforrások egyik vezető pozícióját. Legutóbb a Tuttosport és a goal.com olasz kiadása játszott el a magyar középpályás milánói szerződésének gondolatával. Mint oly sokszor a labdarúgásban, ezúttal is a dominó elv érvényesülne: a lipcsei és a salzburgi csapatot magában foglaló Red Bull-istálló sportigazgatója, a korábbi lipcsei sikeredző, a német Ralf Rangnick lesz jó eséllyel a Milan vezetőedzője a következő szezonban. Rangnick tökéletesen tisztában van Szoboszlai képességeivel, hiszen többször látta már játszani a tizenkilenc éves magyar labdarúgót. S nyilván megnyugtató lenne Szoboszlai számára, ha nem a teljes ismeretlenségbe igazolna, hanem lenne egy „mentora”, nevezetesen Ralf Rangnick.

Az olaszok főleg uborkaszezonban nagyon szeretnek kombinálni, már Luka Jovicsot is Milánóban látják. A 22 éves szerb csatár tavaly nagy reményekkel igazolt a Real Madridhoz, de Zinédine Zidane vezetőedző inkább Karim Benzemát favorizálta az ő posztján, így a Frankfurt korábbi üdvöskéje nem tudott kiteljesedni a királyi klubnál. Érdekes módon Jovics esetleges szerződtetését is Rangnick személyéhez kötik Olaszországban. Jovics ugyanis a Bundesligában robbant be, s innentől már csak egy lépésre vagyunk a történet kulcsfigurájától, a sokat emlegetett német edzőtől, aki Jovicsból is kihozhatja a maximumot a Serie A-ban.

A szövevényes, feltételek sorozatától függő esetleges transzferről egyelőre ennyit tudunk. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, jó lenne ismernünk az olasz, az osztrák és a spanyol bajnokság újrakezdésének pontos dátumát, majd az ezt követő átigazolási időszak pontos menetrendjét. És még ekkor sem biztos Szoboszlai Dominik Milánóba költözése – de legalább jól hangzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.