Szoboszlai valószínűleg nem lesz Német Kupa-győztes

Ma este rendezik a Német Kupa döntőjét, amelynek magyar labdarúgók is a főszereplői lesznek, Gulácsi Péter és Willi Orbán az első trófeájukra hajtanak az RB Leipzig színeiben a Dortmund elleni, berlini fináléban. A lipcseiek harmadik magyarja, Szoboszlai Dominik viszont valószínűleg továbbra sem lesz tagja a csapat keretének, így elmaradhat a nagy találkozás a korábbi salzburgi barátjával, a Dortmundot erősítő Erling Hålanddal.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 12:36
null
Fotó: RASMUS KAESSMANN PHOTOGRAPHY Forrás: RB Leipzig / Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A klubhoz hasonlóan nekem is az első trófeám lenne, valamint egy csodás visszaigazolás a sokévnyi kemény munka után – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a ma 20.45-kor kezdődő (Sport 2) Német Kupa döntője előtt. A magyar válogatott védő két éve csapatkapitányként vezette az RB Leipzig együttesét a Bayern München elleni fináléban, amelyet azonban simán, 3-0-ra elveszítettek a lipcseiek. Azon a meccsen is a pályán volt, így most mindkét magyar másodszor kísérelheti meg a trófeaszerzést a Dortmund elleni döntőben. viszont valószínűleg a lipcsei siker esetén sem lesz Német Kupa-győztes.

Gulácsi Péter és Erling Håland újra összecsaphatnak Fotó: AFP/Ronny Hartmann

Menedzserirodája tájékoztatása szerint Szoboszlai hétfőn megkezdhette a közös edzéseket a csapattal, ám mivel ez volt az első ilyen alkalom a decemberi szerződtetése óta, nincs rá sok esély, hogy mindjárt be is kerüljön a nevezettek közé. Az RB Leipzig oldalain említést sem tesznek a magyar középpályásról a kupadöntő előtti, keretet érintő információk között, a Bundesliga hivatalos honlapja pedig az előzetesében továbbra is a hiányzók közé sorolja a húszéves tehetséget. Mivel Szoboszlai ez idáig egyetlen mérkőzésen sem szerepelt a lipcsei keretben, így a csapat győzelme esetén sem valószínű, hogy járna neki az aranyéremből.

Gulácsi és Orbán ugyanakkor várhatóan kezdőként küzdhet a sikerért, amely egyúttal visszavágás is lenne a Dortmundnak, hiszen az elmúlt hétvégén épp egymás ellen játszott a két csapat a Bundesligában. Ott Marco Reus vezérletével a Dortmund győzött 3-2-re, s ezzel dőlt el, hogy a Bayern München lesz az idei bajnok, az RB Leipzignek marad az ezüstérem. A magyarok csapata így most tehet újabb kísérletet arra, hogy megszerezze története első igazán jelentős címét. Érdekesség, hogy a klub a német harmad- és másodosztályt sem nyerte meg, mindkét alkalommal második helyezettként jutott fel, így legutóbb 2013-ban nyert bármit, amikor a negyedik vonal bajnoka volt.

A Dortmund ugyanakkor négyszeres kupagyőztes, legutóbb 2017-ben diadalmaskodott, amikor Pierre-Emerick Aubameyang és Ousmane Dembélé góljaival 2-1-re győzte le a Frankfurtot. A két sztár azóta már Londonban, illetve Barcelonában rúgja a labdát, de helyettük most itt van Erling Håland, aki a döntőre várhatóan visszatérhet a pályára sérülése után, illetve Jadon Sancho, aki a kupaidény legeredményesebb játékosa négy-négy góllal és gólpasszal.

Mindkét együttesnek pluszmotivációt jelenthet a trófea megszerzése. A Dortmundnak azért, mert a bajnokságban még mindig küzdenie kell, hogy legalább a negyedik helyen végezzen, amely Bajnokok Ligája indulásra jogosítja fel, így a kupaarany tehetné helyre a várakozásokat alulmúló idényt. Az RB Leipzignek pedig azért, mert szépen szeretne búcsúzni az idény végén a Bayern Münchenhez távozó vezetőedzőjétől, Julian Nagelsmanntól, aki így nem trófea nélküli szakemberként ülhetne le a rekordbajnok kispadjára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.