Taco: meglepő holland recept a sikerhez

Meglepetést hozott a Giro d’Italia harmadik szakasza: a holland Taco van der Hoorn szinte a teljes versenynapot szökésben töltve ünnepelhetett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 10. 17:33
Taco van der Hoorn
Forrás: Giro d’Italia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második szakasszal ellentétben a Giro d’Italia harmadik versenynapján nem mezőnyhajrá döntött a győzelemről. A holland Taco van der Hoorn (Intermarché–Wanty) gyakorlatilag a teljes etapot szökésben teljesítve ünnepelhetett.

Van der Hoorn a 190 kilométeres szakasz elején szökött meg egy kisebb csoporttal, amely fokozatosan morzsolódott. Egyik társának, Andrej Ponomarnak volt is egy bravúros mentése, de végül így sem tudott az élen maradni.

A huszonhét éves, holland kerekes nyolc kilométerrel a cél előtt maradt egyedül az élen, és a nagyon igyekvő főmezőny sem tudta befogni, a célegyenesben négy másodpercet megőrzött előnyéből.

Taco van der Hoorn 968 nap után nyert újra versenyt, csapata pedig idei első sikerét ünnepelhette.

Mögötte a főmezőnyben érkezett meg (Groupama–FDJ), valamint az összetett győzelemre esélyes versenyzők is, összesen 109 fős volt ez a boly.

A sprinterek közül sokan lemaradtak, többek között a tegnapi szakaszgyőztes Tim Merlier is 14:06 perc hátránnyal érkezett célba. Ezzel a csoporttal érkezett meg Dina Márton (Eolo–Kometa) is, akinek csapatkapitányát, a szakasz során bukó Manuel Bellettit kellett segítenie.

Összetettben Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) megőrizte a rózsaszín trikót, az eddigi második Edoardo Affini viszont több mint kilenc perc hátrányt gyűjtött össze. Ganna így 16 másodperccel vezet Tobias Foss (Jumbo–Visma) előtt. Valter 56 másodperces hátrányát megőrizve az összetett 64. helyére lépett előre, Dina 15:18-as lemaradással a 176. pozícióból várja a folytatást.

A többi trikó sem cserélt gazdát, Gannáé a legjobb fiatalnak járó fehér trikó is, Vincenzo Albanese (Eolo–Kometa) a kék hegyi trikót, Tim Merlier (Alpecin–Fenix) a pontverseny éllovasának járó ciklámenszínű trikót őrizte meg.

Kedden az első komolyabb hegyet tartalmazó szakasz, a Piacenza és Sestola közötti 187 kilométeres etap vár a mezőnyre, nem sokkal a cél előtt második kategóriás emelkedőt kell megmászniuk a kerekeseknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.