Tavaszi önmagukat idézték

Elmaradt a bravúr: a Ferencváros női csapata könnyűnek találtatott a Metz ellen, a címvédő Győr hozta a kötelezőt Csehországban a Bajnokok Ligája-csoportkörben. Hibátlanul teljesítettek a férfiak: döcögős kezdés után látványosan feltámadt a Veszprém a Portóval szemben, biztos dániai győzelemmel jelentkezett a Szeged.

2019. 10. 14. 14:06
null
Veszprém, 2019. október 13. A veszprémi Petar Nenadic (j) és Alexis Borges, a portugál csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - FC Porto Sofarma mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. október 13-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor nem a levegőbe beszélt június 27-én. A Ferencváros edzője egy nagy sóhajtás közepette kijelentette a női kézilabda Bajnokok Ligája-sorsolás után.: „Szép feladat előtt állunk… Itthon a francia és a norvég együttest, a Metzet és a Viperst is megverhetjük, az pedig szinte kötelező, hogy a horvát Podravka előtt végezzünk a csoportban és továbbmenjünk a középdöntőbe.”

A Vipers elleni kilencgólos vereség után felértékelődött a Metz elleni hazai (egész pontosan: érdi) mérkőzés jelentősége. Ennek megfelelő lendülettel kezdett a Ferencváros, Klujber Katrin és magabiztosan mozgott a francia védőfal előtt, okosan megkomponált és spontán ak­ciók váltották egymást, 13-9-es Fradi-vezetésnél kért időt a franciák edzője. Bár ne tette volna! Emmanuel Mayonnade gatyába rázta az övéit, olyannyira, hogy 20-16-os metzi előnnyel zárult az első félidő.

Petar Nenadics virtuóz játékkal járult hozzá a Porto legyőzéséhez
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A folytatás a franciákról szólt, már héttel is elhúzott a Metz, ekkor azonban feljavultak a zöld-fehérek: a végén 12 gólig jutó Klujber mellett az addig szürkén játszó Kovacsics Anikó is meg-megvillant, a Fradi feljött két gólra. Ám ekkor a Metz rátett még egy lapáttal, Deuna Zaadi a hajrában (is) szórta a gólokat, végül hatgólos különbséggel nyert (28-34). A Ferencváros jövő héten a Podravka Vegeta ellen játszik. Az sem lesz sétagalopp, a horvátok 25-24-re legyőzték a Viperst. A címvédő Győr félgőzzel is simán, 46-21-re nyert a cseh Banik Most ellen.

Végre újra a szebbik arcát mutatta a Veszprém férficsapata. Az előző szezon BL-döntőse két vesztes mérkőzéssel a háta mögött várta a Porto elleni ütközetet. Szerencsére csalódniuk kellett a borúlátó szurkolóknak, akik a mérkőzés előtt mást sem hallottak a veszprémi kulcsjátékosoktól, mint hogy milyen borzasztó nehéz dolguk lesz a jelentősen megerősödött, taktikailag felkészült portugál bajnok ellen.

Ami azt illeti, a Porto ráijesztett a Veszprémre, 6-3-ra is vezetett, de még a szünetig fordított a hazai csapat. Utána pedig elkezdődött a Sterbik-parádé: a mezőny korelnöke, a négyszeres BL-győztes 39 éves vajdasági kapus a szokásos egykedvű ábrázattal halmozta a bravúrokat. Nagyrészt neki, illetve Petar Nena­dicsnak köszönhetően már 12 góllal is vezetett a magyar bajnok, a végén „csak” tíz lett a különbség, 38-28. Davis Davis csapata másodszor győzött a csoportjában, és fellépett a negyedik helyre.

Ellenállhatatlanul kezdett másik férfi BL-csapatunk, a Szeged a dániai Aalborgban. Dean Bombac, és Bogdan Radivojevic vezérletével sziporkázott, folyamatosan növelte az előnyét, és a 19. percben már tíz góllal vezetett (17-7). Kisebb megingás után megint magára talált a Szeged, Bánhidi Bencét remekül szolgálták ki az irányítók, a meccs emberének megválasztott beálló tizenegy góllal zárt, a Szeged nagyon magabiztosan 35-28-ra győzött Aalborgban.

Bajnokok Ligája, eredmények. Férfiak, B csoport: Telekom Veszprém–Porto 38-28, A csoport: Aalborg–Mol Pick Szeged 28-35. Nők, A csoport: FTC Rail Cargo Hungaria–Metz 28-34, D csoport: Banik Most–Győri Audi ETO 21-46.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.