Teljes fordulatot vehet a bajnoki versenyfutás

Az olasz bajnokság már eldőlt az Inter javára, az angol és a német ligában is csak idő kérdése, hogy mikor válik matematikailag is garantálttá a Manchester City, illetve a Bayern München végső sikere. A spanyol élvonalban viszont még négy csapat is érdekelt a bajnoki versenyfutásban. A 35. fordulóban két csúcsrangadó rajzolhatja újra az erőviszonyokat.

2021. 05. 08. 8:30
La Liga Atlético Barcelona
Ősszel az Atlético ünnepelt, de ki nevet a végén? Forrás: AS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy fordulóval a La Liga zárása előtt az Atlético Madrid 76 ponttal vezeti a tabellát, a Barcelona és a Real Madrid 74-gyel követi, és még a 70 pontos Sevillának is maradt némi esélye a végső sikerre. A hét végi forduló lesz az utolsó, amelyben a négy bajnokaspiráns bármelyike közvetlen rivális ellen játszik.

Szombat délután a Barcelona az Atlético Madridot fogadja. A katalánok győzelmük esetén legalább egy napra a tabella élére állnának. A két csapat őszi meccsét Carrasco góljával 1-0-ra a fővárosiak nyerték, annak ellenére, hogy Luis Suárez koronavírus-fertőzés miatt nem játszhatott. Most viszont várhatóan ott lesz a pályán az uruguayi támadó, és akár szertefoszlathatja volt klubja bajnoki álmait. A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman viszont eltiltása miatt nem ülhet le a kispadra a rangadón.

Személyes ügynek érződik, mert semmi sértőt nem mondtam – mondta a Granada elleni kiállításáról és az érte járó kétmeccses eltiltásról a holland szakember, aki szerint a stábja felnő a feladathoz. – Régóta dolgozunk együtt, azonosak az elképzeléseink, úgyhogy nem kell teljes felfordulásra számítani.

A Matracosok vezetőedzője, Diego Simeone ott lehet a kispadon, bár a Camp Nouban eddig nem sok babér termett számára: tizenhárom fellépés, nulla győzelem a mérleg.

– Egyszer mindennek eljön az ideje – mondta nagy bölcsen az argentin szakvezető, aki ősszel már egy rossz sorozatot megszakított a katalánok ellen, hiszen edzői pályafutása során először győzte le a gránátvörös-kékeket bajnoki meccsen.

Ősszel az Atlético ünnepelt, de ki nevet a végén? Fotó: AS

Az Atlético Madrid 2014-ben tudta megnyerni a bajnokságot, az elmúlt tizenhat kiírásból ez volt az egyetlen, amelyet nem a Barcelona, Real Madrid páros egyike nyert meg. Idén volt a mostaninál sokkal nagyobb előnye is Simeone csapatának, de ha a 35. fordulóban megőrzi listavezető helyét az Atlético, akkor nagyot lép a bajnoki cím felé.

A Real Madrid számára szombaton két eredmény is megfelelő, csak a városi rivális győzelme nem adna lehetőséget a címvédőnek arra, hogy az élre álljon. A Realnak ugyanis mind az Atléticóval, mind a Barcelonával szemben kedvez az egymás ellen vívott meccsek eredménye. Könnyű találkozóra viszont nem számíthat a Bajnokok Ligája-kiesés után Zinédine Zidane csapata. A Sevilla ugyanis ott lohol a hármas nyomában, és egy vasárnap esti győzelemmel még versenyben maradhat a bajnoki elsőségért.

Ha a Real nyer, azzal a Sevillát kiejti az aranyért folyó versenyből, a saját sikerét viszont még esetleges élre állásával sem biztosítani be, ugyanis a folytatásban a Királyi Gárda sorsolása a legnehezebb: játszanak az elmúlt hetekben a Barcelonát legyőző Granadával, az Atléticót és a Sevillát is verő Bilbaóval, majd az Európa-liga-döntős Villarreal ellen zárják a szezont.

A Barcelona programja tűnik a másik pólusnak: két középmezőnyben nagyjából már megpihent, a kiesés által nem fenyegetett, a nemzetközi kupaindulásra esélytelen ellenfél után a jelenleg utolsó helyezett, addigra talán már biztos másodosztályú Eibar ellen zár a katalán csapat.

La Liga, 35. forduló

Barcelona–Atlético Madrid (szombat, 16.15, tv: Spíler 2)

Real Madrid–Sevilla (vasárnap, 21.00, tv: Spíler 2)

A bajnokesélyesek további programja, az ellenfelek aktuális tabellán elfoglalt pozíciójával:

Atlético Madrid: Real Sociedad (5., otthon), Osasuna (11., otthon), Real Valladolid (17., idegenben)

Real Madrid: Granada (8., idegenben), Athletic Bilbao (9., idegenben), Villarreal (6., otthon)

Barcelona: Levante (13., idegenben), Celta Vigo (10., otthon), Eibar (20., idegenben)

Sevilla: Valencia (14., otthon), Villarreal (6., idegenben), Alavés (16., otthon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.