Thierry Henryt a koronavírus viheti közelebb az álmához

Thierry Henry bejelentette, hogy lemond a CF Montréal vezetőedzői pozíciójáról. A korábbi gólvágó családi okok miatt nem folytatja a munkát az MLS-csapatnál.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 18:23
Thierry Henry
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Thierry Henry 2014-es visszavonulása után szinte azonnal belekezdett az edzősködésbe. Az Arsenal utánpótlásából Belgium válogatottjához vezetett az útja, ahol segédedzőként járult hozzá az ország történetének első vb-érméhez, az Oroszországban megszerzett bronzhoz.

A Monacónál vezetőedzőként megbukott, Montrealban viszont az első idényében nem teljesített rosszul, bejutott az amerikai központú MLS-rájátszásába, az észak- és közép-amerikai térség Bajnokok Ligája-sorozatában pedig a negyeddöntőbe vezette a kanadai csapatot.

A pandémia miatt érvényben lévő korlátozások miatt viszont a gyermekeitől távol kellett élnie, Henry pedig úgy döntött, hogy ezt nem bírná még egy idényen keresztül. Henry a közösségi médiában búcsúzott, üzenetéből pedig kiderül, hogy Londonban fog lakni. Lehet, hogy az angol főváros környékén az edzőt kereső klubok már keresik is a francia szakembert. Hogy mást ne írjunk, Henry korábbi klubja, az Arsenal nem éppen története legerősebb szezonját futja...

Az biztos, hogy Thierry Henry pedig már montreali edzőként is nyíltan bevallotta, hogy arról a kispadról álmodik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.