Tovább szenved Messi és a Barcelona, iksz az Alavés ellen

Hazai porondon nem megy a Barcelonának, amely csak 1-1-es döntetlent ért el az Alavés otthonában a La Liga 8. fordulójában. Messinek továbbra sincs akciógólja az idényben, miközben az Atlético Madridban João Félix újra duplázott.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 23:07
Getafe CF vs FC Barcelona
Messi nem kockáztat, inkább otthon pihen Fotó: Rodrigo Jimenez

Hazai porondon nem megy a Barcelonának, amely csak 1-1-es döntetlent ért el az Alavés otthonában a La Liga 8. fordulójában. Messinek továbbra sincs akciógólja az idényben, miközben az Atlético Madridban João Félix újra duplázott.

Továbbra is szenved és a Barcelona. A katalán klub az Alavés otthonában lépett pályára, ahol júliusban még 5-0-ra nyert a La Ligában, ezúttal viszont a nyögvenyelős győzelem sem jött össze. Ahogy az várható volt, magához ragadta a labdát Ronald Koeman együttese, de nem volt átütő erő a játékában.

Sőt a 31. percben az Alavés szerezte meg a vezetést Neto kapus óriási hibájának köszönhetően. Gerard Piqué hazaadta a labdát a brazilnak, aki ügyetlenül kezelte le azt, amit kihasználva Rioja odaért és leszerelte őt, majd az üres kapuba lőtt. Félidőig nem változott az eredmény, Messi igyekezett vállalkozni, de úgy tűnik, hogy ebben az idényben el van átkozva, egy borzasztó szabadrúgással jelentkezett, és továbbra sincs akciógólja.

Nem az argentin, hanem a Koeman edző által kritizált húzta ki a bajból a Barcát, aki a 63. percben egyenlített, de ehhez is az ellenfél hibájára volt szükség. Egy hazai középpályás rossz mozdulattal ziccerben ugratta ki a védők között a francia támadót, aki nem hibázott. A barcelonai egyenlítéshez az is kellett, hogy meg volt zavarodva az Alavés, amely egy perccel korábban került emberhátrányba, miután Jota fejen találta Piquét, amiért megkapta a második sárga lapját a meccsen.

Küzdött a Barcelona a győzelemért, de csak lesgólig jutott, Messinek semmi sem sikerült, az Alavés pedig hősiesen védekezett, és a 78 százalékos katalán labdabirtoklási fölény ellenére sem tört meg. Az 1-1-es döntetlennel Koeman csapata tovább szenved, hat meccs után mindössze nyolc ponttal áll.

Az Atlético Madrid 3-1-es győzelmet aratott az Osasuna otthonában, de ezt főként a második félidőben mutatott játékénak köszönhette. Diego Simeone csapata az első játékrészben is többet birtokolta a labdát, de nem tudott nagy helyzeteket kialakítani, a 43. percben egy tizenegyesgólnak köszönhetően szerezte csak meg a vezetést João Félix révén.

A 20 éves portugál támadó a szünet után, a 48. percben egy újabb büntetőből duplázhatott volna, de a kapufát találta el. Ennek ellenére az Atlético ekkor már feljavult, sorra alakította ki a helyzeteket, és a 69. percben Félix csak meglőtte a második gólját a meccsen, ezúttal akcióból. Kedden a Salzburg ellen is duplázott a Bajnokok Ligájában, és felnőtt pályafutása alatt először volt eredményes kétszer egymás utáni meccseken.

A hajrában mindkét csapat betalált még egyszer-egyszer, az Atléticóban éppen a Félix helyére beküldött Lucas Torreira szerzett gólt, így alakult ki a 3-1-es madridi győzelem. Ezzel Simeone csapata már 22 La Liga-meccs óta veretlen, ami klubrekord, és egyben a bajnokság negyedik legjobb szériája a Deportivo 1994-es sorozatával holtversenyben. Az Atlético a tabella harmadik helyén áll, de egy meccsel kevesebbet játszott az éllovas Real Madridnál, amelyet annak megnyerésével megelőzhet.

La Liga, 8. forduló:

Osasuna–Atlético Madrid 1-3

Athletic Bilbao–Sevilla 2-1

Real Madrid–Huesca 4-1

Eibar–Cádiz 0-2

Alavés–Barcelona 1-1

Vasárnap

Real Betis–Elche 14.00

Celta Vigo–Real Sociedad 16.00

Granada–Levante 18.30

Valencia–Getafe 21.00

Hétfő

Villarreal–Real Valladolid 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.