Tovább tart az orosz csoda az Australian Openen

Aslan Karacev négy szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot az Australian Open negyeddöntőjében. Ezzel eldőlt, hogy biztosan lesz orosz teniszező a legjobb négy között az Australian Openen. Már csak az a kérdés, hogy hány orosz követi Karacevet.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 8:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves Aslan Karacev folytatta a fantasztikus menetelését az Australian Openen. A vlagyikavkazi születésű orosz játékos egy pillanatra sem ijedt meg a bolgár ATP-világbajnok, Grigor Dimitrov elleni mérkőzésen a melbourne-i Grand Slam-torna negyeddöntőjében.

Aslan Karacev továbbra is ihletett formában játszik
Fotó: William West / AFP

A világranglistán 114. orosz játékos történelmet írt, az open érában ő az első férfi versenyző, aki a pályafutása első Grand Slam-tornáján az elődöntőbe jutott.

A Dimitrov elleni mérkőzés első szettjét a 18. helyen kiemelt Dimitrov nyerte, Karacevet ez nem vetette vissza, ezután hengerelt, s a következő három játszmában mindössze hét játékot engedélyezett riválisának. Dimitrov ezt megelőzően még szettet sem vesztett idén Melbourne-ben, és sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották.

Karacev a döntőbe jutásért magyar idő szerint a ma délelőtt kezdődő, Djokovics–Zverev csata továbbjutójával találkozik.

A nők programjában Oszaka Naomi a papírformának megfelelően könnyedén nyert a tajvani Hszie Szu-vej ellen. A Halep–Serena Williams mérkőzést ma később játsszák.

Australian Open, férfi egyes, negyeddöntő: Karacev (orosz)–Dimitrov (bolgár, 18.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Nők: Oszaka (japán, 3.)–Hszie (tajvani) 6:2, 6:2.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.