További nemzetközi futballmeccsek lehetnek a Puskás Arénában

A Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Sipos Jenő szerint a korábbi pozitív tapasztalatoknak köszönhető, hogy az RB Leipzig–Liverpool és a Borussia Mönchengladbach–Manchester City BL-nyolcaddöntőt is a budapesti Puskás Arénában rendezik meg.

Magyar Nemzet
Forrás: M4SPORT.HU2021. 02. 09. 15:14
null
A Puskás Aréna is helyszín lehet Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az RB Leipzig és a Borussia Mönchengladbach azért nem tudja hazai pályán fogadni angol ellenfelét a nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén, mert a hatóságok lezárták a határokat olyan országok, így Nagy-Britannia előtt is, ahol a koronavírus új variánsa terjed. A két német csapat a lehetőségek mérlegelése után úgy döntött, hogy előbbi február 16-án, utóbbi pedig 24-én a Puskás Arénában játssza le a nyolcaddöntős párharca első mérkőzését.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője az M4 Sport kedd reggeli Sporthíradójában elmondta, szerinte a választás azért esett Budapestre, mert korábban a női Bajnokok Ligája döntője és a mintegy húszezer néző előtt megrendezett Szuperkupa-meccs is pozitív tapasztalatokkal szolgált. – A visszajelzések alapján az európai szövetség, a csapatok és a szurkolók is maximálisan elégedettek voltak a stadionnal és a rendezés körülményeivel, az UEFA pedig ajánlotta is a lipcsei csapatnak a budapesti rendezés lehetőségét – árulta el Sipos Jenő.

A magyar szövetség szóvivője elmondta, hogy a csapatok delegációi a döntés meghozatala előtt alaposan feltérképezték a körülményeket Budapesten. – A pálya talaját, a stadion körülményeit, a VIP-helyiségeket, az utazási, szállás- és edzéslehetőségeket, és amikor meggyőződtek arról, hogy megfelelő a helyszín, úgy döntöttek, hogy Budapesten, a Puskás Arénában kívánnak játszani.

Sipos Jenő hozzátette, elképzelhető, hogy a jövőben más külföldi csapatok is Budapesten vagy más magyarországi helyszínen játsszák le valamely mérkőzésüket. – Úgy látom, hogy Európában is egyre jobban bejáratódik a Puskás Aréna, a budapesti helyszínek, hiszen itt nem lehet panasz a körülményekre és a rendezésre, szervezésre sem. A rendezvény házigazdája a lipcsei csapat, de a szervezésben és a rendezésben maximálisan támaszkodhatnak ránk, amiben igénylik és kérik, abban az MLSZ segítséget nyújt. Halljuk, hogy most már más csapatok is úgy gondolkodnak, hogy Budapesten, Magyarországon játsszák le a mérkőzéseiket – fogalmazott az MLSZ szóvivője, aki szerint ez az elmúlt évtizedek befektetéseit igazolja, hiszen már vannak olyan létesítmények Magyarországon, amelyek mindenben megfelelnek a kor európai elvárásainak. – Elképzelhető, hogy a későbbiekben még további csapatok is esetleg Budapesten játszanak nagyon rangos tétmérkőzéseket, mi pedig továbbra is örömmel adunk helyt ilyen komoly nemzetközi eseményeknek.

Egyre jobban „bejáratódik” a Puskás Aréna
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Mol Magyar Kupa e heti mérkőzéseivel kapcsolatban Sipos Jenő kiemelte, hogy a sorozat jó esélyt kínál a kisebb csapatoknak – mint például a még versenyben lévő két megyei I. osztályú klubnak, a Tarpának és a Dunavarsánynak –, valamint a fiatal játékosoknak, hogy megmutassák magukat ország-világnak. A szóvivő szerint az is látszik a megújult kupasorozatban, hogy miután az élvonalbeli klubok korábban megtapasztalták, hogy kisebb csapatok is tudnak meglepetést okozni, mostanra komolyabban veszik a kupát, versenyben is van még az összes élvonalbeli klub.

A nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatban az MLSZ szóvivője elmondta, az UEFA továbbra is kitart az eredeti elképzelés mellett, amely szerint 12 városban, köztük Budapesten kívánja megrendezni az Eb-t, a nézők beengedésével kapcsolatban pedig a járvány alakulásának függvényében dönt. – Egyes országok eltérő járványhelyzetben vannak, mindenkivel külön-külön egyeztet az UEFA. A szurkolók szempontjából is több forgatókönyv létezik, a telt házas rendezéstől az ötven–száz százalék közötti beengedésen, illetve a Szuperkupán már megismert harmincszázalékos telítettségen keresztül a legrosszabb variációig, a nézők nélküli rendezésig. Mindenki árgus szemekkel figyeli a járvány alakulását és nagyon bízunk abban, hogy Budapesten nézők előtt játszhatnak majd a csapatok, köztük a magyar válogatott is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.