Továbbjutások magabiztosan és kicentizve

2019. 03. 09. 8:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liu Shaolin Sándor eddig verhetetlen a rövid pályás gyorskorcsolyázók tegnap megkezdődött világbajnokságán. A tegnapi programban a férfiaknak 1500 méteren egy, 500-on és 1000-en két futamot kellett teljesíteniük, és olimpiai bajnokunk mind az öt alkalommal az első helyen haladt át a célvonalon. Az sem jelentett gondot neki, hogy 500-on az első fordulóban a legrosszabb, ötös pozícióból kellett indulnia, szép sorban minden ellenfelét megelőzte. A második fordulóban már az első pozícióból startolva rajt-cél győzelmet aratott, és a legjobb időt érte el az egész mezőnyben.

„Ötszáz és ezer méteren jó esélyem lehet, már csak el kell hinnem, hogy képes vagyok megnyerni, mert szerintem csak ez választ el tőle, de 1500-on is nagyon jó lenne dobogóra állni” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor.

A phjongcshangi ötkarikás játékokon győztes férfiváltónk másik tagja, 1500-on ugyancsak megnyerte a futamát, a folytatásban pedig 500-on és 1000-en szintén túljutott a selejtezőn. Az 500 méteres távon ehhez azért arra a szerencsére is szüksége volt, hogy a dél-koreai Lim Hjo Dzsun elessen, így versenyzőnk harmadik lett két olimpiai bajnok, az orosz Szemjon Jelisztratov és a kanadai Charles Hamelin mögött, s jó időeredményével ment tovább. Burján 1000-en is kicentizte, a leggyengébb idővel jutott tovább. Harmadik egyéni indulónk, Varnyú Alex mindhárom távon elvérzett. A nőknél 500, 1000 és 1500 méteren is megoldotta a feladatait, s 1000-en Bácskai Sáráért is szoríthatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.