Továbbjutott az egyetlen állva maradt világsztár a US Openen

A harmadik helyen kiemelt Serena Williams három játszmában legyőzte a görög Maria Szakkarit az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének nyolcaddöntőjében.

Forrás: MTI2020. 09. 07. 22:00
WILLIAMS, Serena
New York, 2020. szeptember 7. Az amerikai Serena Williams a görög Maria Szakkari ellen játszik az amerikai nyílt teniszbajnokság nõi egyes versenyének negyeddöntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 7-én. MTI/AP/Seth Wenig Fotó: Seth Wenig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai szupersztár az első szettben végig koncentráltan teniszezve került előnybe, ám a második játszmában némileg visszaesett a játéka, ezt pedig Szakkari kihasználta és rövidítésben egyenlített.

Williams rosszul kezdett a döntő felvonásban, de ezt követően kétszer is el tudta venni egyre inkább elbizonytalanodó riválisa adogatását, és 2 óra 28 perces csata után bejutott pályafutása 53. Grand Slam-negyeddöntőjébe. Ezzel már csak egyre van a csúcstól, amelyet Chris Evert és Martina Navratilova holtversenyben tart 54-54 szerepléssel.

A két játékos egy hete a Cincinnatiból New Yorkba áthelyezett tornán is találkozott, akkor a görög játékos három szettben diadalmaskodott.

A férfiaknál pályafutása első Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet az ausztrál Alex De Minaur: a 21 éves játékos a nyolcaddöntőben a kanadai Vasek Pospisilt győzte le egy szoros és két sima játszmában. A 21. helyen kiemelt teniszező a nyolc között a másodikként rangsorolt osztrák Dominic Thiemmel vagy a 15. kiemelt kanadai Felix Augier-Aliassime-mal találkozik.

Eredmények, nyolcaddöntő:

férfiak:

De Minaur (ausztrál, 21.)–Pospisil (kanadai) 7:6 (8-6), 6:3, 6:2

nők:

S. Williams (amerikai, 3.)–Szakkari (görög, 15.) 6:3, 6:7 (6-8), 6:3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.