Transznemű játékvezető írt izraeli futballtörténelmet

A tegnapi Hapoel Haifa–Beitar Jerusalem találkozó nem a hazaiak 3-1-es győzelme miatt marad emlékezetes, hanem azért, mert az 5. fordulóból bepótolt meccsen ténykedett először transznemű játékvezető az izraeli élvonal történetében. Sapir Berman örült, hogy a futballisták már nőként szólították meg.

Magyar Nemzet
2021. 05. 04. 21:12
null
Forrás: twitter.com/israelfa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez volt az első lépés a hosszú és csodálatos utazásban. Sapir, büszkék vagyunk rá, hogy veled tehettük meg” – olvasható az Izraeli Labdarúgó-szövetség Twitter-oldalán, így köszöntötték Sapir Bermant, aki korábban is élvonalbeli játékvezető volt, de most először vezetett meccset azután, hogy múlt kedden bejelentette, transznemű lett.

A 26 éves játékvezető elmondta, hogy belül mindig is nőnek érezte magát, már fiatalon is. Elárulta, hogy a labdarúgók már elkezdték a női megszólítást használni, amikor beszélnek hozzá héberül. – Valóban úgy érzik, hogy szeretnének valahogyan részt venni ebben a folyamatban, és amikor nem lenne szükséges, akkor is nőként szólnak hozzám. Hálás vagyok érte – fogalmazott Sapir Berman, akit a CNN idézett.

Az izraeli bíró korábban úgy fogalmazott, szeretne magasabb szinten, hazája bajnokságán kívül is dolgozni, így az is elképzelhető, hogy egy napon a nemzetközi kupákban vagy válogatott meccseken láthatjuk. Egyébként nem ő az első transznemű játékvezető a futballban, a brit Lucy Clark 2018-ban tűnt fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.