Kiütés helyett csupán biztató döntetlen a Puskás Akadémiától

A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a finn Inter Turku vendégeként a labdarúgó Európai Konferencia-liga selejtezőjében, az 1. forduló első mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 07. 08. 19:23
Plsek
Jakub Plšek mentette döntetlenre az Inter Turku elleni odavágót Fotó: PFLA.hu/Döme László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia kerete némileg átalakult a nyári szünetben. A felcsúti csapat az alábbi összeállításban kezdett a finn Inter Turku vendégeként: Tóth B. – Nagy Zs., Joao Nunes, Stronati, Deutsch (Favorov, 6.) – Van Nieff, Spandler – Slagveer, Baluta, Kiss T. – Plsek.

A Puskás Akadémia az első félidőben nem csupán a meccset, a párharcot is eldönthette volna. Előbb Slagveer lőtt mellé néhány lépésről, aztán Plsek tetszetős emelését védte a finn kapus, majd – a legnagyobb lehetőségként – Slagveer remek beadásából Kiss Tamás fejelt közelről előrevetődve mellé.

Sajnos miként oly sokszor, ezen a meccsen is megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet. A második félidőre feljavult a Turku, és az 59. percben Källmann révén megszerezte a vezetést.

A Puskás Akadémia szerencsére tudott újítani, s a 75. percben szép góllal egyenlített. Felívelés után Kiss készítette le a labdát Plseknek, aki okosan helyezett a rövid alsóba. A magyar csapat a győzelmet is megszerezhette volna, Plsek a 88. percben a kapufát találta el.

Maradt az 1-1, ami nem rossz eredmény, de a Puskás Akadémia nyerhetett volna, akár jelentős különbséggel. Visszavágó jövő csütörtökön Felcsúton.

A Fehérvár–Ararat Jereván (örmény) találkozó 20.00-kor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.