Újévi tűzijáték, a bivaly évében már az Inter az élen

Az Internazionale 3-1-re legyőzte a Laziót az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Romelu Lukaku két gólt lőtt, majd gólpasszt adott.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 23:22
null
Forrás: Twitter/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges felszerelésben lépett pályára a Lazio elleni rangadón az Inter: a február 12-i kínai újév előtt tisztelegve a játékosok neve kínai karakterekkel szerepelt felsőjükön, a mezszámokon pedig stilizált bivaly jelent meg, mivel a kínai naptár szerint a bivaly éve kezdődött.

Steven Zhang klubelnök elégedetten figyelhett, hogy az ünnepi meccsen a milánóiak bivalyerős támadója, Romelu Lukaku játszotta a főszerepet, aki az első félidőben büntetőből és akcióból is bevette a rómaiak kapuját.

A második félidőben a Lazio azonnal szépített, de Lukaku óriási vágtája után Lautaro Martínez elé tálalt, az argentin csatárnak pedig nem volt nehéz dolga, hogy ismét kétgólosra növelje az Inter előnyét.

Hiába volt a Serie A legjobb formájában lévő csapata a Lazio, az Inter véget vetett a rómaiak hat mérkőzésből álló győzelmi sorozatának, 3-1-es győzelmével pedig kihasználta a városi rivális Milan botlását, és a tabella élére állt, éppen a február 21-i városi derbi előtt.

Serie A, 22. forduló, vasárnapi eredmények

Roma–Udinese 3-0

Cagliari–Atalanta 0-1

Sampdoria–Fiorentina 2-1

Crotone–Sassuolo 1-2

Inter–Lazio 3-1

A bajnokság élmezőnye: 1. Inter 50 pont/22 mérkőzés, 2. Milan 49/22, 3. Roma 43/22, 4. Juventus 42/21, 5. Napoli 40/21 (45-21), 6. Atalanta 40/22 (49-29), 7. Lazio 40/22 (37-30).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.