Megszakíthatja a magyarok rossz sorozatát az Újpest

Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a Vaduzt az Európa-konferencialiga selejtezőjében, így előnnyel utazhat a július 29-i visszavágóra.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 22:52
Újpest Vaduz Ekl
Labdarúgás - Konferencia-liga - Újpest FC-FC Vaduz Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy magyar kupacsapat közül utolsóként az Újpest is elkezdte nemzetközi szereplését a 2021/22-es idényben. A lila-fehérek a liechtensteini Vaduzt fogadták a Szusza Ferenc Stadionban. Mielőtt legyintenénk az ellenfélre: a Vaduz eddig kétszer találkozott magyar csapattal UEFA-sorozatban, és mindkétszer továbbjutott, 2006-ban éppen az Újpest ellen. Talán ezért is fogalmazott óvatosan a találkozó előtt Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője.

A több hazai játékos különversenyét a magyar csapat nyerte, Banai Dávid és Stieber Zoltán kezdett, míg a Vaduzban a kapus, Benjamin Büchel volt az egyetlen liechtensteini. Mindössze a hetedik percben Stieber újabb párharcból jött ki győztesen Büchellel szemben, és nem bánták az újpesti szurkolók, hogy a gól megpattanó lövésből született.

A Vaduz egyáltalán nem játszott veszélyesen, az Újpest türelmesen várt a lehetőségekre, és akár nagyobb előnnyel is vonulhatott volna a szünetre.

A második félidőre nagyon feszültté vált a játék, rendszeresek voltak a kakaskodások a felek között. A feszült hangulatra jellemző, hogy a játékvezető még a lefújás után is felmutatta a sárga lapot.

Futballra viszont csak az Újpest volt képes: szép összjáték után Junior Tallo duplázta meg a hazai előnyt. Talán a hazaiak is kissé belekényelmesedtek abba, hogy a Vaduz nem sokat mutatott: Tunahan Cicek távoli lövése megtréfálta Banait. Az utolsó perceket megnyomta az Újpest, Beridze majdnem kiharcolt egy büntetőt, de maradt a szöglet, végeredményben pedig a 2-1.

Az első meccs képe és eredménye alapján sem lehet immár kérdéses, hogy az Újpest a párharc esélyese, a budapesti klub megszakíthatja a magyarok rossz sorozatát a Vaduzzal szemben. Oenning tanítványai azonban csak egygólos előnyből várhatják a július 29-i, liechtensteini visszavágót. Igaz, még mindig jobban kezdték párharcukat, mint a Lettországban vereséget szenvedő Puskás Akadémia.

Európa-konferencialiga, selejtező, 2. forduló

Újpest–Vaduz 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Stieber (7.), Tallo (64.), illetve Cicek (81.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.