Megleckéztették Lettországban a Puskás Akadémiát

Kellemetlen vereséget szenvedett a Puskás Akadémia az Európai Konferencia-liga (Ekl) selejtezőjének második fordulójában. Az esélytelenebbnek tartott lett FK Rigas csapata 3-0-s győzelmet aratott hazai pályán az NB I ezüstérmese ellen.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 19:53
null
Forrás: Facebook / Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Láthattuk, hogy a Rigas mennyire jó a rögzített játékhelyzetekből, a feröeriek ellen négyszer talált be pontrúgásból, ha elhárítjuk ezt a veszélyforrást, eredményesek lehetünk – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője, aki arra utalt, hogy az FK Rigas miként jutott tovább hosszabbítás után a feröeri KÍ csapata ellen az Ekl-selejtező első fordulójából.

Utólag tanulságos, hogy az edző előre látta, mit kell tenni, mégis a rögzített szituációk okozták a felcsúti együttes vesztét Rigától negyven kilométerre, Jurmalában. Már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést a lettek, ezúttal még nem pontrúgásból, de majdnem: a jobb oldali szögletzászlótól érkezett a beadás, amelyet Lemajics a földre fejelve pattintott Tóth Balázs kapujába.

Aztán jöttek azok az emlegetett pontrúgások. A 18. percben egy szöglet után csúsztatott Freisenbichler a Puskás Akadémia kapujába. Néhány perccel később egy újabb szöglet után jutott tizenegyeshez a Rigas, amelyből Lemajics értékesítette a büntetőt, önmaga második, csapata harmadik gólját szerezve.

Ezzel meg is pecsételődött az erőtlen Puskás Akadémia sorsa – egyelőre csak az első meccsre tekintettel, de könnyen lehet, hogy a komplett párharcra nézve is. A jövő héten csütörtökön esedékes hazai visszavágót 3-0-s hátrányból várja Hornyák Zsolt csapata, amelynek innen már nagy bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz.

Európai Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés: FK Rigas–Puskás Akadémia 3-0 (3-0), Jurmala, Slokas Stadion, 120 néző. Gólszerzők: Lemajics (8., 24. – a másodikat 11-esből), Freisenbichler (18.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.