Újpest, ZTE: egyelőre nincs klublicenc, de ez még nem tragédia

Június másodikáig még van lehetőség a hiányzó dokumentumok pótlására.

Magyar Nemzet, MTI
2020. 05. 23. 15:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága pénteki ülésén 17 csapatnak adta meg az első-, további 15 együttesnek pedig a másodosztályú klublicencet, a jelenleg élvonalbeli együttesek közül mindkét listáról hiányzik az Újpest és a ZTE. Az MLSZ honlapjának közlése szerint hétfőtől június 2-ig van lehetőség a hiányzó dokumentumok pótlására, illetve bizonyíthatják azt, hogy megfelelnek a klublicenc szabályzatának.

Az elsőfokú licencadó bizottság legközelebb várhatóan június 10-én találkozik, amely üléssel az elsőfokú eljárás lezárul. Utána a kluboknak már nem lesz lehetőségük a hiánypótlásra. Az MLSZ kilenc csapatnak adta meg a nemzetközi klublicencet is.

Az Újpest FC honlapján megjelent közlemény szerint „a 2020-2021-es futballidényre a klub megkapja a licence engedélyt, amelyről az MLSZ biztosított bennünket”. Magyarázatként a lila-fehérek hozzáfűzik, hogy a Szusza Ferenc Stadion felújított centerpályájának korábban áprilisra tervezett tesztmérkőzésére a koronavírus-járvány miatt csak egy héttel ezelőtt került sor. Az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel az Újpest FC elfogadott licencét, amikor hiánypótlási eljárás keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását. Az MLSZ infrastruktúra-szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére, amely így az ősi rivális Ferencvárost jövő szerdán a Szusza-stadionban fogadja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.