Uzuni mesterhármasával nyert a Fradi Prishtinában

Ha nem is sziporkázó játékkal, de hozta a kötelezőt, 3-1-re nyert a Ferencváros a koszovói Prishtina ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének a visszavágóján. Az újabb siker kulcsfigurája Myrto Uzuni volt: a Fradi albán légiósa három gólt szerzett. Az FTC következő ellenfele a litván Zalgiris lesz a BL második selejtezőkörében.

Szilágyi
2021. 07. 13. 21:47
Prishtina-FTC
Haratin sokat harcolt a középpályán Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete nehezen ütött rést a pajzson a Ferencváros a Prishtina ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A hajráig keményen ellenállt a koszovói csapat, végül a 71. és a 78. perc között szerzett három góllal az FTC egyértelművé tette a fölényét. Úgy hittük, a visszavágó csak formalitás lesz Prishtinában.

Peter Stöger a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Somália, Haratin – Uzuni, Nguen, Mak – R. Mmaee tizeneggyel kezdett.

A meccs elején szenvedett a magyar bajnok, ellenfele lesgólt is szerzett, és futószalagon dolgozta ki a helyzeteit. A Fradi jobbára védekezett, az első meccsen megszerzett előnye birtokában nem rohant előre feleslegesen. Az első helyzetére a 22. percig kellett várni: ekkor Mak bombázott mellé a 16-oson belülről szemben a kapuval. Éledezett az FTC: Nguen labdája után Civic lövését védte a kapus. Mmaee is próbálkozott, de nem sok sikerrel.

Nem sziporkázott, de biztosan jutott tovább a Ferencváros
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Ferencváros: Nguen Tokmac szerzett labdát a saját térfelén, hatalmas szólót vágott ki, két-három koszovói játékost is faképnél hagyott, majd pontos labdával találta meg a 16-os előtt Uzunit. A koszovói albán idegenlégiós pedig laposan, a kapus lába között lőtt a hálóba.

Gólra kapufával válaszolt a hazai csapat, majd Mak szerezhetett volna újabb gólt, de a szlovák légiós kecsegtető helyzetben nem találta el a kaput. Szűk fél órával a vége előtt beállt az Eb-n is látott ukrán Zubkov, Makot váltotta.

Kicsit ráült az eredményre a Fradi, a Prishtina viszont lelkesen dolgozott az egyenlítő gólért, és ennek meg is lett az eredménye. Igaz, ehhez kellett a ferencvárosi védelem is: egy jobb oldalról befelé szálló szöglet után elfeledkeztek a középen egyedül (!) felugró Hotiról, ő pedig a felső sarokba bólintott.

Stöger kettős cserével frissített: Mmaee és Haratin helyett Sigér és Vécsei folytatta a pályán. Bő tíz perccel a vége előtt Civic mesteri kiszolgálása, pontos centerezése után Uzuni megszerezte a második gólját, és egy kis szerencsével kisvártatva a harmadikat is. Majd Stöger lekapta a pályáról: kapott pár pillanatot a végén Redzic és Baturina, de ez nem osztott, nem szorzott.

A Ferencváros 3-1-re nyert, a BL következő selejtezőkörében a litván Zalgiris lesz az ellenfele. Az első mérkőzést a jövő héten Budapesten játsszák.

Bajnokok Ligája, első selejtezőkör, visszavágó mérkőzés: FC Prishtina–Ferencváros 1-3 (0-0), Prishtina, gólszerező: Hoti (67.), illetve Uzuni (49., 80., 85.). Továbbjutott a Ferencváros 6-1-es összesítéssel.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.