Vállalható vereség a rajton

A korosztályban ötszörös világbajnokként rekorder Nigéria ellen nem szégyen a vereség, a magyar csapat a következő két mérkőzésén Ausztrália, majd Ecuador ellen kiharcolhatja a továbbjutást.

Magyar Nemzet
2019. 10. 28. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott szombat éjszaka a B csoport legerősebb csapatától, Nigériától szoros mérkőzésen szenvedett vereséget 4-2-re a Brazíliában megkezdődött világbajnokságon. Folytatás szerdán Ausztrália ellen.

Jól kezdte Preisinger Sándor együttese a Goianiában rendezett meccset. László Dávid beadását Komáromi György passzolta közelről a hálóba, tehát már a 3. percben vezetést szereztek a mieink. Ezután Nigéria mezőnyfölényben játszott, s 11-esből a 20. percben egyenlített. A 28. percben visszavették a vezetést a magyar fiatalok, Major Sámuel lőtt szép gólt. A második félidőben fokozódott a nigériaiak nyomása, s szögletből – amelyre Hegyi Krisztián sajnos rosszul mozdult ki a kapuból – a 79. percben ismét egyenlítettek. Sőt, két perc múlva újabb fejes góllal átvették a vezetést. Egy peches, megpattant lövés a 85. percben megpecsételte a mieink sorsát, akik tehát hat perc alatt három gólt is kaptak.

A nigériaiak képzettebbek és dinamikusabbak
Fotó: MLSZ

– Mindenki elfáradt a végére, az ellenfél is. Rengeteg energiát fektettünk abba, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól. Az ellenfél birtokolta többet a labdát, technikailag képzettebb és dinamikusabb játékosai vannak, de a labdarúgás nem egyéni sportág. Amíg a csapatszerkezet jól működött, addig ellensúlyoztuk a nagyobb tudást. Ám a végén hibáztunk – értékelte a találkozót Preisinger Sándor, elismerve, hogy végeredményben az afrikai gárda esélyeshez méltón nyert.

A korosztályban ötszörös világbajnokként rekorder Nigéria ellen nem szégyen a vereség, a magyar csapat a következő két mérkőzésén, szerdán Ausztrália, majd pénteken Ecuador ellen kiharcolhatja a továbbjutást. E két rivális meccsét szombaton Ecuador nyerte 2-1-re.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.