Varane elvitte a balhét, magára vállalta a vereséget + videó

A Real Madrid védője, Raphael Varane két gólpasszt is kiosztott a Manchester Citynek, a 27 éves francia futballista volt csapata negatív hőse a 2-1-es angol győzelemmel zárult péntek esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mérkőzésen. Varane elismerte a bűnét, magára vállalta a felelősséget és elnézést kért a szurkolóktól.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Madridi pályafutása legnagyobb bakijait követte el a 2018-ban világbajnoki címet szerző francia válogatott középső védője. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó két hajmeresztő hibájából szerzett egy-egy gólt a Manchester City pénteken a BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésen, a City 2-1-re győzött és 4-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Varane klubja hivatalos honlapján értékelte a City elleni meccset, elsősorban a két hibáját. – Ki akartam állni és el akartam mondani, hogy ez a vereség az én hibám, és ezt el kell fogadnom. Szomorú vagyok a csapattársaim miatt, mivel komoly erőfeszítéseket tettek a továbbjutásunk érdekében. Vállalom a felelősség rám eső részét. A hibákért ezen a szinten drágán meg kell fizetni, én nem is tudom megmagyarázni őket. Sajnos ilyen dolgok előfordulnak a futballban – kezdte megmagyarázni a megmagyarázhatatlant a tapasztalt védő, aki 2011-ben a francia Lens csapatától igazolt Madridba. Állítólag Zinedine Zidane személyes közbenjárása is kellett ahhoz, hogy Varane a Realt válassza. Igaz, akkor még José Mourinho volt a blancók vezetőedzője, Zidane még csak tanulta mellette a szakmát.

Varane nem lehet büszke a City elleni produkciójára (MTI/EPA/Vaszil Donev)

Varane eddig meghálálta a bizalmat, Sergio Ramossal magabiztos párost alkotott a Real védelmében. Péntek este a csapatkapitány eltiltás miatt nem lehetett ott a csapatban, Varane-ra több teher hárult, és ezzel láthatóan nem tudott megbirkózni. – Tanulságos, kemény este volt a manchesteri visszavágó. Ezt nehezen tudjuk kiverni a fejünkből. Mindent beleadtunk a pályán, de néha előfordul, hogy hibázunk. Ma én hibáztam, és ezt el kell fogadnom – folytatta a City elleni vereség bűnbakja. Hozzátette, hogy semmi sem jött össze neki az Etihad Stadionban.

– Néha összejönnek a dolgok, néha pedig nem. A City ellen nekem semmi nem jött össze. Nincs más választásom, ezt el kell fogadnom. Pedig semmi sem utalt a bajra, jól éreztem magam, amikor kifutottunk a pályára, de talán túl sok kockázatot vállaltunk az elején, amiért drágán megfizettünk. Nincs több magyarázkodás. Mindenki tudja, hogy nagyon mérges vagyok, le kell ezt rendeznem magamban – összegzett Raphael Varane.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Manchester City–Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-1)

Gól: Sterling (9.), (68.), illetve Benzema (28.)

Továbbjutott: a Manchester City kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.