Vettel egójának jót tehet a délutáni szabadedzés megnyerése

Pénteken már az első szabadedzésen is eleredt az eső, a másodikon pedig zuhogott a Formula–1-es Magyar Nagydíjon, így a délelőtti tréning hozta a nap leggyorsabb körét, amit Lewis Hamilton jegyzett a Mercedesszel. Délután a vizes pályán Sebastian Vettel érte el a legjobb köridőt, a Ferrari-pilóta egójának jót tehet a részsiker.

Magyar Nemzet
2020. 07. 17. 18:29
Sebastian Vettel itt még a délelőtti szabadedzésen
Mogyoród, 2020. július 17. Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának elsõ szabadedzésén a mogyoródi pályán, a Hungaroringen 2020. július 17-én. A futamot július 19-én rendezik. MTI/AP/AFP/Pool/Leonhard Föger Fotó: Leonhard Föger Forrás: . MTI/AP/AFP/Pool/Leonhard Föger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első szabadedzést nyerte meg, megelőzve Valtteri Bottast, vagyis a Mercedes két pilótája végzett az élen. Az erőviszonyok ismeretében ebben nincs semmi meglepő, az viszont érdekessé tette a sorrendet, hogy Hamilton kemény keveréken, csapattársa pedig a jobban tapadó közepes keveréken jegyezte a legjobb köridejét. S azon is csodálkozhatunk, hogy a Mercedes legnagyobb ellenfelének számító Red Bullban lágy gumikon is csak a nyolcadik helyen zárt, és 1,4 másodperccel maradt el Hamiltontól. A változó időjárási körülmények miatt a teljes mezőnyt nézve messzemenő következtetéseket nem volt érdemes levonni; leszámítva azt, hogy a Mercedes – amely a vb első két futamát megnyerte – a Hungaroringen is verhetetlennek tűnik.

A délutáni szabadedzésre még cudarabb lett az időjárás, az esőben a pilóták óvatosan merészkedtek a Hungaroring aszfaltcsíkjára. Heten, köztük Hamilton nem is teljesítettek mért kört. A leggyorsabb kört meglepetésre a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel jegyezte a gödörben levő Ferrarival. A maranellóiakat az év végén nem önszántából elhagyó német pilóta múlt vasárnap a Stájer Nagydíjon már az első körben kiesett – éppen csapattársa, Charles Leclerc tette tönkre a versenyét –, az egójának jót tehet a részsiker a Hungaroringen. Még akkor is, ha ebből sem érdemes következtetést levonni a vasárnapi futamot illetően.

Sebastian Vettel itt még a délelőtti szabadedzésen
Fotó: MTI/AP/AFP/Pool/Leonhard Föger

Eredmények, 1. szabadedzés (élcsoport):

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:16.003 perc

2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:16.089

3. Sergio Pérez (mexikói, Racing Point) 1:16.530

4. Lance Stroll (kanadai, Racing Point) 1:16.967

5. Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault) 1:17.200

6. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:17.238

2. szabadedzés (élcsoport):

1. Sebastian Vettel 1:40.464 perc

2. Valtteri Bottas 1:40.736

3. Carlos Sainz (spanyol, McLaren) 1:41.784

4. Lance Stroll 1:42.380

5. Sergio Pérez 1:42.470

6. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 1:42.588

Formula-E Budapest belvárosában?

Magyarországra érkezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, aki nem csak az F1-es Magyar Nagydíj miatt látogatott hozzánk. Találkozott Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral és Oláh Gyárfással, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökével, az MTI-nek adott interjújában pedig arról is beszélt, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel is tárgyal majd a FIA közlekedésbiztonsági kampányáról. A francia sportvezető kiemelte, Magyarországnak megvan a kapacitása arra, hogy további nemzetközi versenyeknek adjon otthont. Todt kijelentette, Budapest belvárosában szívesen látna Formula-E versenyt, és erről már zajlanak is a tárgyalások.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.