Waltner: Nem volt sámán, nem akarom, hogy hülyének nézzenek

Még szeptember elején váltott vezetőedzőt a Kaposvár NB II-es labdarúgócsapata, Waltner Róbert hivatalosan közös megegyezéssel távozott, és a korábbi szövetségi kapitány Várhidi Péter váltotta a kispadon. A hét elején hihetetlen hír látott napvilágot, egy helyi portál szerint Waltnernek azért kellett mennie, mert a tréner egy sámánt vitt a csapathoz, hogy vegye le a rontást róluk. Waltner mindezt szerda reggel a Rádió 1-en határozottan cáfolta.

2020. 10. 07. 10:36
null
Waltner Róbert várja az új kihívásokat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Waltner Róbert szeptember elején három év után távozott a Kaposvár csapatától, amelyet az első idényében a másodosztályba, a következőben az élvonalba vezetett. Az újabb bravúr, vagyis a bennmaradás már nem sikerült, ráadásul az NB II-t sem kezdte jól a csapat, hét meccsen öt szerzett ponttal az utolsó előtti, 19. helyen szerénykedett, amikor Waltner hivatalosan közös megegyezéssel távozott. Takács Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője pedig egyúttal bejelentette, hogy Várhidi Péterrel egy plusz egy éves szerződést kötöttek.

A Kapost.hu helyi portál a hét elején meglehetősen fura információval szolgált: „Több forrásból megerősített történet szerint a másodosztályú bajnokságot katasztrofálisan kezdő csapathoz a Waltner–Illés duó egy valódi sámánt szerződtetett, hogy levegye a csapatról a rontást. A játékosoknak pénzbüntetés terhe mellett kötelező volt együttműködni a javasemberrel. Nos, ez vágta volna ki – hangsúlyozzuk, több forrásból származó, de nem hivatalos információk szerint – a felvilágosultságnak nyilván más lépcsőfokán álló klubtulajdonosnál a biztosítékot, s kötöttek útilaput mindkettejük talpára – hogy nagyon ki ne lógjon a lóláb, némi időbeli eltéréssel.”

A kaposvári labdarúgásban éveken keresztül megkerülhetetlen Illés János az utóbbi időben a klub sportigazgatója volt.

A Kapost.hu később frissítette a cikkét: „Megkeresett bennünket Waltner Róbert, a korábbi edző, és kérte, hogy pontosítsunk: neki semmi szerepe nem volt annak az idős férfinak a csapathoz kerülésében, aki szerinte három napig volt velük csupán, és a játékosoknak a sorozatos vereségek utáni lehangolt lelkiállapotát volt hivatott helyreállítani. Őt Illés János hozta, de Waltner Róbert sem a módszereiről, sem a személyéről vagy a státusáról nem tudott közelebbit.”

Waltner Róbert várja az új kihívásokat

Waltner Róbert szerda reggel a Rádió 1-en élő adásban elmondta, hogy a csapathoz érkezett illető egyszerű masszőr volt, aki energiagyógyászattal is foglalkozik, ez indíthatta el a megalapozatlan, sámánról szóló pletykákat. Vagyis szó sem volt arról, hogy a kaposvári öltözőben füstöléssel, dobpergetéssel próbáltak volna levenni a rontást a csapatról, ahogyan azt a sajtóban megjelent hír alapján sokan vizionálták.

– Nem volt sámán nálunk, nem akarom, hogy hülyének nézzenek – szögezte le Waltner. – Én nem a sámánokban hiszek, hanem a munkában. Az elején az eredmények ilyen-olyan okok miatt nem jöttek, nekem ezért kellett távoznom. Az, hogy miért nem ment a csapatnak, hány sérültünk és eltiltottunk volt, vagy hogy bizonyos okok miatt nem érkeztek meg játékengedélyek, az senkit sem érdekel. Ilyen az edzők sorsa, ez az élet rendje; azt szokták mondani, hogy ha valaki aláírt egy szerződést, azt előbb-utóbb ki is fogják rúgni. Én három évet dolgozhattam Kaposváron, és remélem, megtalál majd egy új kihívás, s újra bizonyíthatok edzőként.

A Kaposvár amúgy a múlt hét végén 1-0-ra legyőzte a Szolnokot, amire Waltner így reagált:

– Már négy játékossal több van a csapatnál, az egyik legfontosabb játékosnak megjött az engedélye. Egyébként ez a győzelem törvényszerű volt, tudtam, hogy a csapat meg fog indulni, több van benne annál, mint amit a bajnokság elején mutatott. Szurkolok is nekik és Várhidi Péternek, hogy legyenek sikeresek. Nincs bennem tüske, én kaposvári vagyok, ez a nevelőegyesületem, mindig drukkolni fogok a csapatnak.

A Kaposvári Rákóczi a 20 csapatos NB II-ben tizenegy forduló után a 14. helyen áll tizennégy ponttal.

Illés Jánosnak megköszönték

A Kaposvári Rákóczi FC keddi közleménye: „Távozik klubunktól Illés János. A sportvezető húsz esztendőn át dolgozott a Rákóczi sikereiért, s munkájának meg is volt a gyümölcse, hiszen ez idő alatt együttesünk kétszer is feljutott az NB I-be, ahol tizenegy szezont töltött. Az élvonalbeli szereplés mellett számos akkor szinte ismeretlen, már válogatottságig és számos NB I-es mérkőzésig eljutó játékos szerződtetése is az ő nevéhez fűződik. Illés Jánosnak ezúton is köszönjük a munkáját, és további sok sikert, egészséget kívánunk neki!”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.