Willi Orbán: Sok mindent átértékeltem

Két hónapos szünet után szombaton folytatódik a játék a német labdarúgás élvonalában és a másodosztályban. A Bundesligában a listavezető Bayern Münchent ötpontos hátránnyal követő, harmadik helyezett RB Leipzig, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese a Freiburgot, Sallai Roland csapatát fogadja (15.30., tv: Sport 2) A folytatás előtt a sérüléséből felépült Willi Orbán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 05. 15. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig és a magyar válogatott középső védőjét tavaly októberben, a Wolfsburg elleni, 6-1-re megnyert Német Kupa-találkozó 26. percében cserélték le, az első vizsgálatok térdsérülést mutattak, és néhány hetes pihenőt jósoltak. Később kiderült, súlyosabb a helyzet, a kényszerszünet azonban elegendőnek bizonyult, hogy Orbán áprilisban edzésbe álljon, májusban pedig játékra kész állapotba kerüljön.

– Először a kiscsoportos edzéseken vettem részt, majd a teljes létszámú tréningeken is. Mondanom sem kell, mekkora mosoly ült ki az arcomra, amikor a sérülésem után először készülhettem a társakkal. Az edzések és meccsek nélküli hónapokban sok mindent átértékeltem, a hosszú kihagyás után megtanultam megbecsülni az apró örömöket, és rájöttem, hogy semmit sem szabad természetesnek venni. Megint kiderült, mennyire szerencsésnek mondhatja magát, akinek a hobbija jelenti a megélhetést – fogalmazott Orbán.

A hátvéd végigjátszotta a múlt szombati, egymás közötti mérkőzést a Red Bull Arenában – a szakmai stáb ezzel akarta modellezni a szombati, Freiburg elleni bajnoki hangulatát –, ám egyelőre nem tudni, pályára lép-e a hétvégi fordulóban. Egyfelől a Leipzig a bajnoki szünetet megelőző hét tétmeccsen csupán egy gólt kapott, vagyis a által irányított védelem jól összeállt, másfelől a szakmai stáb fokozatosan akarja terhelni a hosszú kihagyás után visszatérő csapatkapitányt.

– Úgy fogom fel a mostani helyzetet, mintha az idény előtti felkészülésen lennék. Hosszúra nyúlt a kihagyás, de keményen dolgoztam, hogy erősebben térjek vissza, szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatomat. Szükségem van egy kis időre, hogy százszázalékosnak mondhassam magam és felvegyem a meccsritmust – nyilatkozta

A teljes cikk itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.